Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Surówka z białej kapusty
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Wlodek1955" data-source="post: 1512974" data-attributes="member: 52944"><p>Składniki:</p><p></p><p>0,5 główki kapusty białej</p><p>1 marchew</p><p>6 łyżek octu 10 %</p><p>6 łyżek oliwy lub oleju</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>3 łyżki cukru</p><p>1 łyżeczka soli</p><p></p><p>Szatkujemy pół główki małej kapusty a marchewkę ocieramy na tarce na grubych oczkach. </p><p>Poszatkowaną kapustę niewiele solimy i wygniatamy na misce.</p><p>Przygotowujemy w rondelku zalewę składającą się z oleju, octu i cukru. </p><p>Do zalewy dodajemy rozgnieciony czosnek.</p><p>Składniki zalewy zagotować ( uwaga na mocny zapach )- wymieszać i gorącą zalewą polewamy kapustę.</p><p>Dokładnie mieszamy aby zalewa dokładnie połączyła się z kapustą.</p><p>Surówka nadaje się do spożycia ale może stać w lodówce kilka dni. </p><p>Surówka do obiadu lub jako deser.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Wlodek1955, post: 1512974, member: 52944"] Składniki: 0,5 główki kapusty białej 1 marchew 6 łyżek octu 10 % 6 łyżek oliwy lub oleju 2 ząbki czosnku 3 łyżki cukru 1 łyżeczka soli Szatkujemy pół główki małej kapusty a marchewkę ocieramy na tarce na grubych oczkach. Poszatkowaną kapustę niewiele solimy i wygniatamy na misce. Przygotowujemy w rondelku zalewę składającą się z oleju, octu i cukru. Do zalewy dodajemy rozgnieciony czosnek. Składniki zalewy zagotować ( uwaga na mocny zapach )- wymieszać i gorącą zalewą polewamy kapustę. Dokładnie mieszamy aby zalewa dokładnie połączyła się z kapustą. Surówka nadaje się do spożycia ale może stać w lodówce kilka dni. Surówka do obiadu lub jako deser. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Surówka z białej kapusty
Top
Bottom