Surówka z czerwonej kapusty i fety

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Surówka z czerwonej kapusty i fety
Surowka_z_czerwonej_kapusty_i_fety.JPG
300 g czerwonej kapusty
1 fenkuł
1 kwaskowate jabłko
100 ml soku z pomarańczy
3 łyżki winnego octu
puszka mandarynek
sól i pieprz - soli do smaku (feta jest słona), pieprzu łyżeczkę bez czubka
100 ml oleju rzepakowego
200 g owczego sera "feta"

1.Kapustę i fenkuł cienko szatkujemy ( najlepiej w odpowiednim urządzeniu elektrycznym). Jabłko obieramy i kroimy w cieniutkie paseczki. Kapustę, fenkuł i jabłko szystko razem mieszamy.
2.Sok z pomarańczy, ocet, sól i pieprz oraz olej mieszamy i wlewamy do kapusty. Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
3.Fetę kroimy w kostkę. Mandarynki z puszki odcedzamy. Obydwie rzeczy dodajemy do kapusty i delikatnie mieszamy.
4.Jeżeli posiadamy zielone kawałeczki z fenkuła do nim dekorujemy surówkę.

 

Załączniki

  • Surowka_z_czerwonej_kapusty_i_fety.JPG
    Surowka_z_czerwonej_kapusty_i_fety.JPG
    364.7 KB · Wyświetleń: 1
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy