Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Surówka z czerwonej kapusty i fety
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1229582" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Surówka z czerwonej kapusty i fety</strong></span></p><p>[ATTACH=full]69609[/ATTACH]</p><p>300 g czerwonej kapusty</p><p>1 fenkuł</p><p>1 kwaskowate jabłko</p><p>100 ml soku z pomarańczy</p><p>3 łyżki winnego octu</p><p>puszka mandarynek</p><p>sól i pieprz - soli do smaku (feta jest słona), pieprzu łyżeczkę bez czubka</p><p>100 ml oleju rzepakowego</p><p>200 g owczego sera &quot;feta&quot;</p><p></p><p>1.Kapustę i fenkuł cienko szatkujemy ( najlepiej w odpowiednim urządzeniu elektrycznym). Jabłko obieramy i kroimy w cieniutkie paseczki. Kapustę, fenkuł i jabłko szystko razem mieszamy.</p><p>2.Sok z pomarańczy, ocet, sól i pieprz oraz olej mieszamy i wlewamy do kapusty. Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.</p><p>3.Fetę kroimy w kostkę. Mandarynki z puszki odcedzamy. Obydwie rzeczy dodajemy do kapusty i delikatnie mieszamy.</p><p>4.Jeżeli posiadamy zielone kawałeczki z fenkuła do nim dekorujemy surówkę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1229582, member: 140"] [SIZE=14][B]Surówka z czerwonej kapusty i fety[/B][/SIZE] [ATTACH=full]69609[/ATTACH] 300 g czerwonej kapusty 1 fenkuł 1 kwaskowate jabłko 100 ml soku z pomarańczy 3 łyżki winnego octu puszka mandarynek sól i pieprz - soli do smaku (feta jest słona), pieprzu łyżeczkę bez czubka 100 ml oleju rzepakowego 200 g owczego sera "feta" 1.Kapustę i fenkuł cienko szatkujemy ( najlepiej w odpowiednim urządzeniu elektrycznym). Jabłko obieramy i kroimy w cieniutkie paseczki. Kapustę, fenkuł i jabłko szystko razem mieszamy. 2.Sok z pomarańczy, ocet, sól i pieprz oraz olej mieszamy i wlewamy do kapusty. Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. 3.Fetę kroimy w kostkę. Mandarynki z puszki odcedzamy. Obydwie rzeczy dodajemy do kapusty i delikatnie mieszamy. 4.Jeżeli posiadamy zielone kawałeczki z fenkuła do nim dekorujemy surówkę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Surówka z czerwonej kapusty i fety
Top
Bottom