Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Surówka z czerwonej kapusty z chrzanem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Izolda" data-source="post: 935351" data-attributes="member: 1443"><p>Bardzo smaczna radosna twórczość, bez wybrzydzania zjadł nawet połówek nieprzepadający za czerwoną kapustą.</p><p></p><p>0,5 średniej główki czerwonej kapusty</p><p>1 średnia cebula</p><p>1 kopiasta łyżka chrzanu (ja miałam domowy, osobiście robiony, więc był uczciwy i ostry, kupnego trzeba będzie dać więcej)</p><p>0,5 łyżeczki soli</p><p>1 łyżeczka cukru</p><p>2 łyżki białego octu winnego</p><p>2 łyżki oliwy extra vergine</p><p></p><p>Kapustę i cebulę drobniutko zszatkować, posypać solą i cukrem, wymieszać i odstawić na chwilę, żeby puściła sok, chrzan wymieszać z octem i oliwą na jednolitą emulsję, wlać do surówki i wymieszać, dobrze jest odstawić na godzinę do lodówki, żeby smaki się połączyły, ale nie jest to konieczne.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Izolda, post: 935351, member: 1443"] Bardzo smaczna radosna twórczość, bez wybrzydzania zjadł nawet połówek nieprzepadający za czerwoną kapustą. 0,5 średniej główki czerwonej kapusty 1 średnia cebula 1 kopiasta łyżka chrzanu (ja miałam domowy, osobiście robiony, więc był uczciwy i ostry, kupnego trzeba będzie dać więcej) 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki białego octu winnego 2 łyżki oliwy extra vergine Kapustę i cebulę drobniutko zszatkować, posypać solą i cukrem, wymieszać i odstawić na chwilę, żeby puściła sok, chrzan wymieszać z octem i oliwą na jednolitą emulsję, wlać do surówki i wymieszać, dobrze jest odstawić na godzinę do lodówki, żeby smaki się połączyły, ale nie jest to konieczne. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Surówka z czerwonej kapusty z chrzanem
Top
Bottom