Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Surowka z czerwonej kapusty
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1512934" data-attributes="member: 1142"><p>prosta surowka z czerwonej kapusty, u nas czesto dodatek do tex-mex fajitas. Barwnie sie prezentuje na tortillach z marynowanym kurczakiem i warzywami, frijoles refritos, guacamole i smietana).</p><p></p><p><strong>1 mala czerwona kapusta, bardzo cienko poszatkowana (na mandolinie najlepiej)</strong></p><p><strong>1 mala czerwona cebula, rowniez cienko poszatkowana</strong></p><p><strong>2 kopiaste lyzki posiekanej swiezej kolendry</strong></p><p><strong>sok z polowy cytryny</strong></p><p><strong>1 lyzka octu jablkowego</strong></p><p><strong>cukier</strong></p><p><strong>sol</strong></p><p><strong>szczypta lub dwie cayenne</strong></p><p></p><p>Wszystkie skladniki wkladam do miski i mieszam. Najprosciej jest zakryc miske szczelnie folia przezroczyta i energicznie potrzasnac kilka razy. Odstawiam na pol godziny, moze czasem dluzej. </p><p></p><p>Mozna rowniez dodac (w roznych kombinacjach) starta marchewke, rodzynki albo berberys, imbir swiezy tarty, avokado, musztarde, majonez, orzechy, jogurt. Zamiast cytryny sok z limonki, zamiast cukru miod.</p><p></p><p>[ATTACH=full]91567[/ATTACH]</p><p></p><p>Ponizej surowka w towarzystwie frijoles refritos i guacamole.</p><p></p><p>[ATTACH=full]88312[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1512934, member: 1142"] prosta surowka z czerwonej kapusty, u nas czesto dodatek do tex-mex fajitas. Barwnie sie prezentuje na tortillach z marynowanym kurczakiem i warzywami, frijoles refritos, guacamole i smietana). [B]1 mala czerwona kapusta, bardzo cienko poszatkowana (na mandolinie najlepiej) 1 mala czerwona cebula, rowniez cienko poszatkowana 2 kopiaste lyzki posiekanej swiezej kolendry sok z polowy cytryny 1 lyzka octu jablkowego cukier sol szczypta lub dwie cayenne[/B] Wszystkie skladniki wkladam do miski i mieszam. Najprosciej jest zakryc miske szczelnie folia przezroczyta i energicznie potrzasnac kilka razy. Odstawiam na pol godziny, moze czasem dluzej. Mozna rowniez dodac (w roznych kombinacjach) starta marchewke, rodzynki albo berberys, imbir swiezy tarty, avokado, musztarde, majonez, orzechy, jogurt. Zamiast cytryny sok z limonki, zamiast cukru miod. [ATTACH=full]91567[/ATTACH] Ponizej surowka w towarzystwie frijoles refritos i guacamole. [ATTACH=full]88312[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Surowka z czerwonej kapusty
Top
Bottom