Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Surówka z kapusty ze śliwkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1016441" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis pochodzi z miesięcznika Kuchnia. Zrobiłam wczoraj i podjadałam przez większość dnia. A podobno nie lubię surowej kapusty. Surówkę można zrobić na dwa sposoby - według smaku i możliwości. </p><p><strong>Skłądniki</strong></p><p><strong></strong>40 dkg kapusty włoskiej</p><p>20 dkg śliwek węgierek</p><p>5 dkg łuskanych orzechów włoskich</p><p>3 łyżki oleju lub 1/2 szklanki śmietany (wybrałam śmietanę 18%, niezbyt rzadką)</p><p>1 łyżka posiekanej natki pietruszki</p><p>sól, pieprz i cukier do smaku</p><p></p><p>Oczyszczoną i umytą kapustę szatkujemy drobno. Śliwki myjemy, usuwamy pestki i kroimy w drobne paski. Orzechy siekamy. Mieszamy wszystkie składniki z olejem lub śmietaną i pietruszką. Jak pisałam wybrałam śmietanę. Jeśli ktoś woli olej, dodaje go też z pietruszką. Surówkę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.</p><p>Podobno, zamiast śliwek, można użyć moreli lub wiśni. Jeszcze nie próbowałam, może być smaczne.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1016441, member: 10341"] Przepis pochodzi z miesięcznika Kuchnia. Zrobiłam wczoraj i podjadałam przez większość dnia. A podobno nie lubię surowej kapusty. Surówkę można zrobić na dwa sposoby - według smaku i możliwości. [B]Skłądniki [/B]40 dkg kapusty włoskiej 20 dkg śliwek węgierek 5 dkg łuskanych orzechów włoskich 3 łyżki oleju lub 1/2 szklanki śmietany (wybrałam śmietanę 18%, niezbyt rzadką) 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz i cukier do smaku Oczyszczoną i umytą kapustę szatkujemy drobno. Śliwki myjemy, usuwamy pestki i kroimy w drobne paski. Orzechy siekamy. Mieszamy wszystkie składniki z olejem lub śmietaną i pietruszką. Jak pisałam wybrałam śmietanę. Jeśli ktoś woli olej, dodaje go też z pietruszką. Surówkę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podobno, zamiast śliwek, można użyć moreli lub wiśni. Jeszcze nie próbowałam, może być smaczne. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Surówka z kapusty ze śliwkami
Top
Bottom