Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Surówka z kopru włoskiego i ogórków
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Jotka" data-source="post: 63020" data-attributes="member: 12"><p>1 bulwa kopru włoskiego </p><p>2 świeże ogórki </p><p>2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki </p><p>1 mała cebula </p><p>3 łyżki oliwy </p><p>2 łyżki octu winnego </p><p>ząbek czosnku </p><p>sól, pieprz </p><p>szczypta cukru </p><p></p><p>Ogórek umyć, pokroić w cienkie plasterki, przesypać solą, odstawić na 15 minut, odcedzić z nadmiaru wody, która się wytworzyła. </p><p>Koper zetrzeć na grubych oczkach tarki. </p><p>Cebulę obrać, przekroić na pół, pokroić w cienkie półplasterki. </p><p>Zrobić sos vinegret: roztrzepać w zakręcanym słoiku na puszystą emulsję ocet z oliwą, dodając zgnieciony ząbek czosnku, sól, pieprz i szczyptę cukru. </p><p>Wymieszać wszystkie składniki surówki, wlać sos vinegret, wymieszać, odstawić do lodówki na pół godziny.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Jotka, post: 63020, member: 12"] 1 bulwa kopru włoskiego 2 świeże ogórki 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 mała cebula 3 łyżki oliwy 2 łyżki octu winnego ząbek czosnku sól, pieprz szczypta cukru Ogórek umyć, pokroić w cienkie plasterki, przesypać solą, odstawić na 15 minut, odcedzić z nadmiaru wody, która się wytworzyła. Koper zetrzeć na grubych oczkach tarki. Cebulę obrać, przekroić na pół, pokroić w cienkie półplasterki. Zrobić sos vinegret: roztrzepać w zakręcanym słoiku na puszystą emulsję ocet z oliwą, dodając zgnieciony ząbek czosnku, sól, pieprz i szczyptę cukru. Wymieszać wszystkie składniki surówki, wlać sos vinegret, wymieszać, odstawić do lodówki na pół godziny. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Surówka z kopru włoskiego i ogórków
Top
Bottom