- Sie 28, 2005
- 8,202
- 1,708
- 113
Składniki:
1 kg marchwi ( najlepiej bezazotanowej)
sok z 1 cytryny
3-4 łyżeczki cukru
Wykonanie:
Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce ( na małych oczkach, nie na pulpę).
Pokropić sokiem z cytryny i posypać cukrem.
Wymieszać, odstawić najmniej na 1 godzinę. W tym czasie marchew powinna puścić sok.
Popróbować, dosłodzić do smaku, ewentualnie dodać soku z cytryny.
Podawać.
Można słodzić miodem, syropem z agawy i tak dalej, co komu pasuje.
1 kg marchwi ( najlepiej bezazotanowej)
sok z 1 cytryny
3-4 łyżeczki cukru
Wykonanie:
Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce ( na małych oczkach, nie na pulpę).
Pokropić sokiem z cytryny i posypać cukrem.
Wymieszać, odstawić najmniej na 1 godzinę. W tym czasie marchew powinna puścić sok.
Popróbować, dosłodzić do smaku, ewentualnie dodać soku z cytryny.
Podawać.
Można słodzić miodem, syropem z agawy i tak dalej, co komu pasuje.