- Lis 7, 2008
- 14,687
- 2
- 0
Wpisuję, bo bardzo lubię. Może komuś posmakuje.
Surówka dzięki dodatkom nie jest ostra, warzywa przełamują smak pora.
* pół dużego pora (potrzebne jest ok. 20 cm grubego pora)
* 1 duża marchewka
* pół dużego jabłka
* 2 duże ogórki kiszone lub z octu
* 4-5 łyżek oleju lub oliwy
* sól, pieprz i odrobina cukru do smaku
Pora przekroić wzdłuż na pół, pokroić na cienkie plasterki.
Pozostałe warzywa zetrzeć na grubych oczkach tarki.
Dodać olej i przyprawy, wymieszać.
Smacznego
Surówka dzięki dodatkom nie jest ostra, warzywa przełamują smak pora.
* pół dużego pora (potrzebne jest ok. 20 cm grubego pora)
* 1 duża marchewka
* pół dużego jabłka
* 2 duże ogórki kiszone lub z octu
* 4-5 łyżek oleju lub oliwy
* sól, pieprz i odrobina cukru do smaku
Pora przekroić wzdłuż na pół, pokroić na cienkie plasterki.
Pozostałe warzywa zetrzeć na grubych oczkach tarki.
Dodać olej i przyprawy, wymieszać.
Smacznego
