Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Surówka zbójnicka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Akulka" data-source="post: 321591" data-attributes="member: 1177"><p>Składniki:</p><p>2 główki zielonej sałaty, 20 dkg świeżego ogórka, 15 dkg pomidorów, sok z cytryny, 15 dkg pomarańczy (1 sztuka), 4 łyżki oliwy lub oleju sojowego, kilka sztuk oliwek lub śliwek ze słodkiej marynaty, 6 łyżek posiekanego koperku, 3 łyżki posiekanego szczypiorku, sól, cukier, pieprz</p><p></p><p>Sałatę podzielić na listki, umyć, osaczyć, osuszyć. Pomidory, ogórki, pomarańczę umyć. </p><p>Olej lub oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i 2 łyżkami chłodnej, przegotowanej wody, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Przygotowaną zaprawę wymieszać z posiekanymi zielonymi dodatkami. Pomarańczę obrać ze skórki, pokrajać w słupki. Oliwki lub śliwki wydrylować, pokrajać. </p><p>Osuszoną sałatę ułożyć na salaterce, przekładając pokrajanymi w cząstki pomidorami, pomarańczą i oliwkami lub śliwkami, polać równomiernie przygotowania zaprawą. Ozdobić plasterkami ogórka pokrajanego wraz ze skórką.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akulka, post: 321591, member: 1177"] Składniki: 2 główki zielonej sałaty, 20 dkg świeżego ogórka, 15 dkg pomidorów, sok z cytryny, 15 dkg pomarańczy (1 sztuka), 4 łyżki oliwy lub oleju sojowego, kilka sztuk oliwek lub śliwek ze słodkiej marynaty, 6 łyżek posiekanego koperku, 3 łyżki posiekanego szczypiorku, sól, cukier, pieprz Sałatę podzielić na listki, umyć, osaczyć, osuszyć. Pomidory, ogórki, pomarańczę umyć. Olej lub oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i 2 łyżkami chłodnej, przegotowanej wody, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Przygotowaną zaprawę wymieszać z posiekanymi zielonymi dodatkami. Pomarańczę obrać ze skórki, pokrajać w słupki. Oliwki lub śliwki wydrylować, pokrajać. Osuszoną sałatę ułożyć na salaterce, przekładając pokrajanymi w cząstki pomidorami, pomarańczą i oliwkami lub śliwkami, polać równomiernie przygotowania zaprawą. Ozdobić plasterkami ogórka pokrajanego wraz ze skórką. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Surówka zbójnicka
Top
Bottom