Sushi na słodko

epifan

Member
Maj 6, 2011
6
0
0
Składniki:
ryż do sushi
400ml mleczka kokosowego
konfitura jagodowa
konfitura morelowa

sos:
8 łyżek mleczka kokosowego
3 pełne łyżki cukru

świeże owoce:
mango
borówki amerykańskie
truskawki
winogrona


Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu z tą różnicą, że zamiast połowy wody dodajemy mleczko kokosowe. Czekamy, aż ryż ostygnie i doprawiamy go sosem z mleczka i cukru. Owoce myjemy i dzielimy na części (truskawki i mango tniemy w plastry, winogrona na pół). Porcję ryżu układamy w zwilżonej wodą dłoni i nadajemy jej kształt małego wrzeciona lub płaskiej kulki. Można również wykorzystać foremki o różnych fantazyjnych kształtach. Pamiętajmy by kęsy ryżu nie były zbyt duże, tak by można było łatwo je zjeść. Górę smarujemy cienką warstwą konfitury, a na nią kładziemy wybrany owoc lub owoce.

Polecam naprawdę fajny patent


przepis ze strony: http://www.decare.pl/przepisy/sushi-na-slodko
 

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Ciekawy pomysł. Muszę przy najbliższej okazji wypróbować.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy