Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Sushi na słodko
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="epifan" data-source="post: 1126057" data-attributes="member: 31448"><p>Składniki:</p><p> ryż do sushi </p><p> 400ml mleczka kokosowego</p><p> konfitura jagodowa </p><p> konfitura morelowa </p><p> </p><p>sos:</p><p> 8 łyżek mleczka kokosowego </p><p> 3 pełne łyżki cukru</p><p></p><p>świeże owoce:</p><p> mango</p><p> borówki amerykańskie</p><p> truskawki</p><p> winogrona</p><p></p><p></p><p>Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu z tą różnicą, że zamiast połowy wody dodajemy mleczko kokosowe. Czekamy, aż ryż ostygnie i doprawiamy go sosem z mleczka i cukru. Owoce myjemy i dzielimy na części (truskawki i mango tniemy w plastry, winogrona na pół). Porcję ryżu układamy w zwilżonej wodą dłoni i nadajemy jej kształt małego wrzeciona lub płaskiej kulki. Można również wykorzystać foremki o różnych fantazyjnych kształtach. Pamiętajmy by kęsy ryżu nie były zbyt duże, tak by można było łatwo je zjeść. Górę smarujemy cienką warstwą konfitury, a na nią kładziemy wybrany owoc lub owoce. </p><p></p><p>Polecam naprawdę fajny patent</p><p></p><p></p><p>przepis ze strony: <a href="http://www.decare.pl/przepisy/sushi-na-slodko" target="_blank">http://www.decare.pl/przepisy/sushi-na-slodko</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="epifan, post: 1126057, member: 31448"] Składniki: ryż do sushi 400ml mleczka kokosowego konfitura jagodowa konfitura morelowa sos: 8 łyżek mleczka kokosowego 3 pełne łyżki cukru świeże owoce: mango borówki amerykańskie truskawki winogrona Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu z tą różnicą, że zamiast połowy wody dodajemy mleczko kokosowe. Czekamy, aż ryż ostygnie i doprawiamy go sosem z mleczka i cukru. Owoce myjemy i dzielimy na części (truskawki i mango tniemy w plastry, winogrona na pół). Porcję ryżu układamy w zwilżonej wodą dłoni i nadajemy jej kształt małego wrzeciona lub płaskiej kulki. Można również wykorzystać foremki o różnych fantazyjnych kształtach. Pamiętajmy by kęsy ryżu nie były zbyt duże, tak by można było łatwo je zjeść. Górę smarujemy cienką warstwą konfitury, a na nią kładziemy wybrany owoc lub owoce. Polecam naprawdę fajny patent przepis ze strony: [URL="http://www.decare.pl/przepisy/sushi-na-slodko"]http://www.decare.pl/przepisy/sushi-na-slodko[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Sushi na słodko
Top
Bottom