Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Sushi po grecku z wędzonym tofu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 1619216" data-attributes="member: 592"><p>Przepis <a href="http://mniammniamvege.blogspot.com/2014/12/sushi-po-grecku-z-wedzonym-tofu-moja.html" target="_blank"><strong> Maddy</strong></a>, u mnie ma wzięcie i znika dość szybko, mam nawet zdjęcie tyle ,że takie byle jakie </p><p>[ATTACH=full]95876[/ATTACH]</p><p><strong></strong></p><p><strong>Sushi po grecku z wędzonym tofu</strong></p><p></p><p> Składniki:</p><p></p><p> 2-4 płaty glonów nori</p><p> 2 pęczki włoszczyzny</p><p> 1/2 słoiczka przecieru pomidorowego</p><p> 1 płaska łyżeczka soli</p><p> świeżo mielony pieprz</p><p> 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki</p><p> cukier</p><p> olej</p><p> pęczek pietruszki</p><p> opakowanie wędzonego tofu pokrojonego w paski</p><p></p><p>Włoszczyznę porządnie umyć, ewentualnie trochę oskrobać. Pora poszatkować, a pozostałe warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W rondlu rozgrzać 2-3 łyżki oleju. Podsmażyć pora, a następnie wrzucić warzywa i dusić do czasu, aż zmiękną. Dodać przecier i przyprawić do smaku wymienionymi w składnikach przyprawami. Ostudzić. Wymieszać z poszatkowaną natką. Przygotowaną warzywną masą posmarować płaty nori zostawiając 2 cm wolne na górnym i dolnym brzegu,które należy posmarować wodą. wzdłuż jednego, krótszego brzegu na warstwie warzyw ułożyć wędzone tofu. Zwijać wałki podobnie, jak przy przygotowaniu sushi. Odłożyć je na 5 min i następnie kroić 2 cm wałeczki. Kroić ostrym nożem, najlepiej z ząbkami i bardzo delikatnie, aby nie rozerwać glonów. Ułożyć na liściach sałaty lub szpinaku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 1619216, member: 592"] Przepis [URL="http://mniammniamvege.blogspot.com/2014/12/sushi-po-grecku-z-wedzonym-tofu-moja.html"][B] Maddy[/B][/URL], u mnie ma wzięcie i znika dość szybko, mam nawet zdjęcie tyle ,że takie byle jakie [ATTACH=full]95876[/ATTACH] [B] Sushi po grecku z wędzonym tofu[/B] Składniki: 2-4 płaty glonów nori 2 pęczki włoszczyzny 1/2 słoiczka przecieru pomidorowego 1 płaska łyżeczka soli świeżo mielony pieprz 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki cukier olej pęczek pietruszki opakowanie wędzonego tofu pokrojonego w paski Włoszczyznę porządnie umyć, ewentualnie trochę oskrobać. Pora poszatkować, a pozostałe warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W rondlu rozgrzać 2-3 łyżki oleju. Podsmażyć pora, a następnie wrzucić warzywa i dusić do czasu, aż zmiękną. Dodać przecier i przyprawić do smaku wymienionymi w składnikach przyprawami. Ostudzić. Wymieszać z poszatkowaną natką. Przygotowaną warzywną masą posmarować płaty nori zostawiając 2 cm wolne na górnym i dolnym brzegu,które należy posmarować wodą. wzdłuż jednego, krótszego brzegu na warstwie warzyw ułożyć wędzone tofu. Zwijać wałki podobnie, jak przy przygotowaniu sushi. Odłożyć je na 5 min i następnie kroić 2 cm wałeczki. Kroić ostrym nożem, najlepiej z ząbkami i bardzo delikatnie, aby nie rozerwać glonów. Ułożyć na liściach sałaty lub szpinaku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Sushi po grecku z wędzonym tofu
Top
Bottom