Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Svíčková na smetaně
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kasiekes" data-source="post: 1523053" data-attributes="member: 32061"><p><a href="http://www.zdenekpohlreich.cz/soutezici/56" target="_blank">http://www.zdenekpohlreich.cz/soutezici/56</a></p><p></p><p>800 g polędwicy wołowej</p><p>50 g boczku </p><p>sól</p><p>pieprz mielony</p><p>łyżka octu</p><p>1 większa marchew</p><p>seler</p><p>1 mała pietruszka</p><p>1 duża cebula</p><p>200 g masła</p><p>pieprz cały - ok 10 kulek</p><p>ziele angielskie - 4 kulki</p><p>2 liście laurowe</p><p>sok z 1 cytryny</p><p>200 ml kremówki + trochę mleka</p><p>mąka do zagęszczenia</p><p>cukier</p><p></p><p>Mięso naszpikować boczkiem (ja tego nie robię nigdy), posolić, popieprzyć, posypać potartymi warzywami, cebulą, przyprawami, skropić sokiem z cytryny i octem, zalać rozpuszczonym masłem. zostawić na noc w lodówce.</p><p>Na drugi dzień mięso podlać niewielką ilością wody (ok 2 dcl), dusić w piekarniku do miękkości. Miękkie mięso wyjąc z powstałego sosu, pozbyć się przypraw (ziela i liści). Warzywa z wywarem przelać do garnka, doprowadzić do wrzenia. Zagęścić mąką. Zalać kremówką, podgotować. Na koniec przecedzić, doprawić.</p><p>Mięso pokroić na porcje, włożyć do sosu, podgrzać.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kasiekes, post: 1523053, member: 32061"] [URL="http://www.zdenekpohlreich.cz/soutezici/56"]http://www.zdenekpohlreich.cz/soutezici/56[/URL] 800 g polędwicy wołowej 50 g boczku sól pieprz mielony łyżka octu 1 większa marchew seler 1 mała pietruszka 1 duża cebula 200 g masła pieprz cały - ok 10 kulek ziele angielskie - 4 kulki 2 liście laurowe sok z 1 cytryny 200 ml kremówki + trochę mleka mąka do zagęszczenia cukier Mięso naszpikować boczkiem (ja tego nie robię nigdy), posolić, popieprzyć, posypać potartymi warzywami, cebulą, przyprawami, skropić sokiem z cytryny i octem, zalać rozpuszczonym masłem. zostawić na noc w lodówce. Na drugi dzień mięso podlać niewielką ilością wody (ok 2 dcl), dusić w piekarniku do miękkości. Miękkie mięso wyjąc z powstałego sosu, pozbyć się przypraw (ziela i liści). Warzywa z wywarem przelać do garnka, doprowadzić do wrzenia. Zagęścić mąką. Zalać kremówką, podgotować. Na koniec przecedzić, doprawić. Mięso pokroić na porcje, włożyć do sosu, podgrzać. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Svíčková na smetaně
Top
Bottom