Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Świąteczna strucla orzechowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Xavierka" data-source="post: 1119799" data-attributes="member: 16619"><p>Jak zapowiedziałam struclę uczyniłam.W smaku dobra, nadzieniem przypomina mi gotowane mięso mielone wołowe, ale to może dlatego, ża zamiast orzechów laskowych użyłam włoskich. struclę uformowałam trochę innym sposobem (jak widać na fotce) i posypałam ja prażonym słonecznikiem. </p><p></p><p>Jednak mam małe &quot;ale&quot;, a mianowicie ciasto przy krojeniu w miejscu przy nadzieniu, traci swoją sprężystość i ma wygląd sklejonego lub zbitego. Dlatego mam pytanie czy to sklejanie się ciasta przy nadzieniu to niedopieczenie (chociaż patyczek był suchy przy sprawdzaniu) czy może mini zakalczyk od zbyt wilgotnego lub grubo posmarowanego nadzienia?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Xavierka, post: 1119799, member: 16619"] Jak zapowiedziałam struclę uczyniłam.W smaku dobra, nadzieniem przypomina mi gotowane mięso mielone wołowe, ale to może dlatego, ża zamiast orzechów laskowych użyłam włoskich. struclę uformowałam trochę innym sposobem (jak widać na fotce) i posypałam ja prażonym słonecznikiem. Jednak mam małe "ale", a mianowicie ciasto przy krojeniu w miejscu przy nadzieniu, traci swoją sprężystość i ma wygląd sklejonego lub zbitego. Dlatego mam pytanie czy to sklejanie się ciasta przy nadzieniu to niedopieczenie (chociaż patyczek był suchy przy sprawdzaniu) czy może mini zakalczyk od zbyt wilgotnego lub grubo posmarowanego nadzienia? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Świąteczna strucla orzechowa
Top
Bottom