Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Swiateczne polano kasztanowo-czekoladowe, mrozone
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="melmire" data-source="post: 639160" data-attributes="member: 130"><p>Skladniki</p><p></p><p>200g mlekoa koncentrowanego NIESLODKIEGO</p><p>3 jaja</p><p>puszka 500g kremu z kasztanow</p><p>2 lyzki alkoholu (cos w rodzaju wodki, starki czy krupniku)</p><p>100g czekolady, najlepiej specjalnej do deserow</p><p>50g cukru pudru</p><p></p><p># Mleko wstawic na 15 minut do zamrazalnika </p><p># Czekolade stopic z trzema lyzkami wody w kapieli wodnej albo w mikrofalowce</p><p>#3 zoltka wymieszac z kremem z kasztanow i alkoholem</p><p># Mleko ubic mikserem az podwoi objetosc, delikatnie polaczyc z mieszanina kremu i jajek</p><p>#do podluznej formy wylac warstwe kremu, dodac na wierzch nieco stopionej czekolady, delikatnie wymieszac widelcem, tak zeby powstaly fantazyjne wzorki.Wylac nastepna porcje i tak dalej, az do wyczerpania skladnikow.</p><p># wlozyc na minimum 12 godzin do zamrazalnika.</p><p>#Przed podaniem, nagrzac piec w pozycji &quot;grill&quot;. Bialka ubic ze szczypta soli i cukrem pudrem.</p><p># Zamarznete polano przelozyc na polmisek nadajacy sie do pieca, polac bialkami i zapiec przez 5 minut. Podawac od razu.</p><p></p><p></p><p>Przepis ten nie zostal jeszcze osobiscie przez mnie wyprobowany, probowala go za to znajoma, ktora sama sciagnela go ze strony nestle.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="melmire, post: 639160, member: 130"] Skladniki 200g mlekoa koncentrowanego NIESLODKIEGO 3 jaja puszka 500g kremu z kasztanow 2 lyzki alkoholu (cos w rodzaju wodki, starki czy krupniku) 100g czekolady, najlepiej specjalnej do deserow 50g cukru pudru # Mleko wstawic na 15 minut do zamrazalnika # Czekolade stopic z trzema lyzkami wody w kapieli wodnej albo w mikrofalowce #3 zoltka wymieszac z kremem z kasztanow i alkoholem # Mleko ubic mikserem az podwoi objetosc, delikatnie polaczyc z mieszanina kremu i jajek #do podluznej formy wylac warstwe kremu, dodac na wierzch nieco stopionej czekolady, delikatnie wymieszac widelcem, tak zeby powstaly fantazyjne wzorki.Wylac nastepna porcje i tak dalej, az do wyczerpania skladnikow. # wlozyc na minimum 12 godzin do zamrazalnika. #Przed podaniem, nagrzac piec w pozycji "grill". Bialka ubic ze szczypta soli i cukrem pudrem. # Zamarznete polano przelozyc na polmisek nadajacy sie do pieca, polac bialkami i zapiec przez 5 minut. Podawac od razu. Przepis ten nie zostal jeszcze osobiscie przez mnie wyprobowany, probowala go za to znajoma, ktora sama sciagnela go ze strony nestle. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Swiateczne polano kasztanowo-czekoladowe, mrozone
Top
Bottom