Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Świderki z sosem z karabów
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ortica" data-source="post: 533661" data-attributes="member: 2991"><p>Świderki z sosem z karabów </p><p></p><p>Czas przygotowania: 30 minut</p><p>Poziom trudności: Łatwe</p><p></p><p>Składniki dla: 4 osób</p><p>350g makaronu fusilli</p><p>2 kraby</p><p>6 pomidorów średniej wielkości (kolorowych: żółtych, zielonych i koktajlowych)</p><p>ząbek czosnku</p><p>garść liści bazylii</p><p>szczypta pikantnej papryczki peperoncino</p><p>oliwa Extra Vergine </p><p>sól i pieprz </p><p></p><p>Kraby gotujemy we wrzątku, wyjmujemy mięso z odnóży i skorupy i siekamy (usuwamy narządy trawienne).</p><p>Pomidory sparzany we wrzątku, obieramy skórę i usuwamy nasiona, miąższ posypujemy gruba solą morską i przekładamy do durszlaka na 5 minut.</p><p>Bazylię myjemy i delikatnie osuszamy.</p><p>Na patelni podgrzewamy oliwę i dodajemy młody czosnek (w koszulce), dodajemy pomidory, gotujemy 4 minuty (usuwamy czosnek) i dodajemy mięso z krabów, doprawiamy szczyptą pieprzu i gotujemy 2 minuty.</p><p>W międzyczasie w garnku doprowadzamy do wrzenia wodę, solimy i gotujemy makaron. Na patelnię z sosem krabowym dodajemy ugotowany al dente makaron i posypujemy listami bazylii (rozdartymi placami), mieszamy i zdejmujemy z ognia, posypujemy szczyptą peperoncino i skrapiamy niewielką ilością oliwy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ortica, post: 533661, member: 2991"] Świderki z sosem z karabów Czas przygotowania: 30 minut Poziom trudności: Łatwe Składniki dla: 4 osób 350g makaronu fusilli 2 kraby 6 pomidorów średniej wielkości (kolorowych: żółtych, zielonych i koktajlowych) ząbek czosnku garść liści bazylii szczypta pikantnej papryczki peperoncino oliwa Extra Vergine sól i pieprz Kraby gotujemy we wrzątku, wyjmujemy mięso z odnóży i skorupy i siekamy (usuwamy narządy trawienne). Pomidory sparzany we wrzątku, obieramy skórę i usuwamy nasiona, miąższ posypujemy gruba solą morską i przekładamy do durszlaka na 5 minut. Bazylię myjemy i delikatnie osuszamy. Na patelni podgrzewamy oliwę i dodajemy młody czosnek (w koszulce), dodajemy pomidory, gotujemy 4 minuty (usuwamy czosnek) i dodajemy mięso z krabów, doprawiamy szczyptą pieprzu i gotujemy 2 minuty. W międzyczasie w garnku doprowadzamy do wrzenia wodę, solimy i gotujemy makaron. Na patelnię z sosem krabowym dodajemy ugotowany al dente makaron i posypujemy listami bazylii (rozdartymi placami), mieszamy i zdejmujemy z ognia, posypujemy szczyptą peperoncino i skrapiamy niewielką ilością oliwy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Świderki z sosem z karabów
Top
Bottom