Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Swojski kurczaczek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Layla" data-source="post: 475025" data-attributes="member: 483"><p>2 piersi z kurczaka, odrobina mąki do obtoczenia, cebula, 2 białe części pora, 2 marchewki, 2 łodygi selera naciowego, 1 szkl. rosołu (np. z kostki) lub soku jabłkowego, olej do smażenia, sól, pieprz, rozmaryn </p><p> </p><p></p><p>Cebulę i pora pokroić w talarki i zeszklić na patelni. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Mięso pokroić na kawałeczki (1 cm) i obtoczyć w mące. Podsmażyć na patelni z obu stron. Następnie przełożyć do naczynia z porem i cebulą. Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach, seler pokroić w plasterki i dołożyć do pozostałych składników. Zalać rosołkiem. Można teraz troszkę doprawić rozmarynem albo na samym końcu po wyjęciu z piekarnika. </p><p>Naczynie wstawić do piekarnika na 40 - 50 min. Doprawić do smaku.</p><p>Można dodać do potrawy kilka fasolek szparagowych lub pieczarki, jeśli znajdą się takowe pod reką. Najlepiej smakuje z kluseczkami albo z ryżem oraz z surówką z kapusty pekińskiej.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Layla, post: 475025, member: 483"] 2 piersi z kurczaka, odrobina mąki do obtoczenia, cebula, 2 białe części pora, 2 marchewki, 2 łodygi selera naciowego, 1 szkl. rosołu (np. z kostki) lub soku jabłkowego, olej do smażenia, sól, pieprz, rozmaryn Cebulę i pora pokroić w talarki i zeszklić na patelni. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Mięso pokroić na kawałeczki (1 cm) i obtoczyć w mące. Podsmażyć na patelni z obu stron. Następnie przełożyć do naczynia z porem i cebulą. Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach, seler pokroić w plasterki i dołożyć do pozostałych składników. Zalać rosołkiem. Można teraz troszkę doprawić rozmarynem albo na samym końcu po wyjęciu z piekarnika. Naczynie wstawić do piekarnika na 40 - 50 min. Doprawić do smaku. Można dodać do potrawy kilka fasolek szparagowych lub pieczarki, jeśli znajdą się takowe pod reką. Najlepiej smakuje z kluseczkami albo z ryżem oraz z surówką z kapusty pekińskiej. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Swojski kurczaczek
Top
Bottom