Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Sycylijskie mleczko migdalowe*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 130580" data-attributes="member: 52"><p><strong>Mleczko migdalowe</strong></p><p></p><p>Po wlosku raczej mleko migdalowe, czyli &quot;latte di mandorla&quot;. Szczegolnie lubiane latem. Nie tylko wspaniale na pragnienie w gorace dni, ale takze o licznych walorach odzywczych. </p><p></p><p>1 litr wody mineralnej</p><p>200 g slodkich migdalow / bez skorek /</p><p>70 g cukru / mozna dac wiecej lub mniej /</p><p></p><p>- do miksera wlac wode mineralna, dodac migdaly i cukier</p><p>- zmiksowac bardzo dokladnie / migdaly musza wypuscic olejki i esencje /</p><p>- przelac do butelki i wstawic do lodowki co najmniej na noc</p><p>- przefiltrowac przez geste sitko</p><p>- przechowac w lodowce, ale niezbyt dlugo</p><p></p><p>Z pozostalych rozdrobnionych migdalow mozna upiec migdalowe ciasteczka.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 130580, member: 52"] [B]Mleczko migdalowe[/B] Po wlosku raczej mleko migdalowe, czyli "latte di mandorla". Szczegolnie lubiane latem. Nie tylko wspaniale na pragnienie w gorace dni, ale takze o licznych walorach odzywczych. 1 litr wody mineralnej 200 g slodkich migdalow / bez skorek / 70 g cukru / mozna dac wiecej lub mniej / - do miksera wlac wode mineralna, dodac migdaly i cukier - zmiksowac bardzo dokladnie / migdaly musza wypuscic olejki i esencje / - przelac do butelki i wstawic do lodowki co najmniej na noc - przefiltrowac przez geste sitko - przechowac w lodowce, ale niezbyt dlugo Z pozostalych rozdrobnionych migdalow mozna upiec migdalowe ciasteczka. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Sycylijskie mleczko migdalowe*
Top
Bottom