Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Syrop do zapiekania mięs-Puchowa niespodzianka na Święta
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Puchatek" data-source="post: 275971" data-attributes="member: 94"><p>Kto chce uzyskać dodatkowy świąteczny efekt smakowy:</p><p></p><p>syrop do zapiekania mięs</p><p></p><p>1/8 l czerwonego wina, 1/8 l czerwonego octu winnego, 1/8 l czerwonego porto, 1/8 l syropu klonowego, 1 łyżka cukru, 1 łyżka miodu, mieszanka z drobno zmielonych suszonych grzybów i mielonych ziaren sezamu (oba składniki muszą być zmielone na proszek)</p><p></p><p>Wino, ocet i porto gotować tak długo aż połowa się wygotuje. Dodać syrop klonowy, cukier i miód i ponownie gotując, zredukować o połowę.</p><p></p><p>Tak przygotowanym syropem smarować mięso tylko z wierzchu. Posypać mieszanką mielonych grzybów i sezamu. Krótko zapiec w piekarniku (sama góra, minimum 220 stopni) aż się wytworzy chrupka smakowita skorupka.</p><p></p><p>Wesołego ale trzeźwego zajączka, życzy Puchu</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Puchatek, post: 275971, member: 94"] Kto chce uzyskać dodatkowy świąteczny efekt smakowy: syrop do zapiekania mięs 1/8 l czerwonego wina, 1/8 l czerwonego octu winnego, 1/8 l czerwonego porto, 1/8 l syropu klonowego, 1 łyżka cukru, 1 łyżka miodu, mieszanka z drobno zmielonych suszonych grzybów i mielonych ziaren sezamu (oba składniki muszą być zmielone na proszek) Wino, ocet i porto gotować tak długo aż połowa się wygotuje. Dodać syrop klonowy, cukier i miód i ponownie gotując, zredukować o połowę. Tak przygotowanym syropem smarować mięso tylko z wierzchu. Posypać mieszanką mielonych grzybów i sezamu. Krótko zapiec w piekarniku (sama góra, minimum 220 stopni) aż się wytworzy chrupka smakowita skorupka. Wesołego ale trzeźwego zajączka, życzy Puchu [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Syrop do zapiekania mięs-Puchowa niespodzianka na Święta
Top
Bottom