Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Syrop imbirowy. Syrop cynamonowy.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1284778" data-attributes="member: 2721"><p>Wyśmienite, naturalne syropy domowe do kawy, naleśników, placuszków, lodów i piwa.</p><p></p><p><strong>[ATTACH=full]72902[/ATTACH]</strong></p><p><strong></strong></p><p></p><p><strong>Syrop imbirowy</strong></p><p></p><p></p><p>100 g świeżego korzenia imbiru </p><p> 300 ml wody </p><p>400 g cukru (ok.1 i &#189; szklanki) </p><p>1 laska cynamonu </p><p> 1 op. cukru waniliowego -16 g </p><p>1 łyżka fruktozy (zapobiega scukrzeniu się syropu) </p><p> 1 łyżka soku z cytryny </p><p>1 łyżeczka melasy (nadaje bursztynową barwę) </p><p> ew. 1 łyżka rumu </p><p></p><p>Imbir obrać i pokroić w nieduże kawałki. Wodę zagotować z cukrem. Kiedy cukier się rozpuści, dodać imbir i pozostałe składniki. Gotować 15 minut. Syrop przecedzić przez sito i przelać do butelki lub słoika. Studzić postawiony na zakrętce.</p><p></p><p> Wychodzi ok. 400-450 ml syropu.</p><p></p><p></p><p><strong>Syrop cynamonowy</strong></p><p></p><p></p><p>300 ml wody </p><p>400 g cukru (ok.1 i &#189; szklanki) </p><p> 2 laski cynamonu </p><p>1 łyżeczka sproszkowanego cynamonu </p><p> 1 op. cukru waniliowego -16 g </p><p>1 łyżka fruktozy (zapobiega scukrzeniu się syropu) </p><p>1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka melasy (nadaje bursztynową barwę) </p><p> ew. 1 łyżka rumu</p><p></p><p>Przygotowanie identycznie, jak powyżej, tylko cedzimy dwukrotnie przez jak najgęściejsze sitko.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1284778, member: 2721"] Wyśmienite, naturalne syropy domowe do kawy, naleśników, placuszków, lodów i piwa. [B][ATTACH=full]72902[/ATTACH] [/B] [B]Syrop imbirowy[/B] 100 g świeżego korzenia imbiru 300 ml wody 400 g cukru (ok.1 i ½ szklanki) 1 laska cynamonu 1 op. cukru waniliowego -16 g 1 łyżka fruktozy (zapobiega scukrzeniu się syropu) 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka melasy (nadaje bursztynową barwę) ew. 1 łyżka rumu Imbir obrać i pokroić w nieduże kawałki. Wodę zagotować z cukrem. Kiedy cukier się rozpuści, dodać imbir i pozostałe składniki. Gotować 15 minut. Syrop przecedzić przez sito i przelać do butelki lub słoika. Studzić postawiony na zakrętce. Wychodzi ok. 400-450 ml syropu. [B]Syrop cynamonowy[/B] 300 ml wody 400 g cukru (ok.1 i ½ szklanki) 2 laski cynamonu 1 łyżeczka sproszkowanego cynamonu 1 op. cukru waniliowego -16 g 1 łyżka fruktozy (zapobiega scukrzeniu się syropu) 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka melasy (nadaje bursztynową barwę) ew. 1 łyżka rumu Przygotowanie identycznie, jak powyżej, tylko cedzimy dwukrotnie przez jak najgęściejsze sitko. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Syrop imbirowy. Syrop cynamonowy.
Top
Bottom