Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Syrop imbirowy. Syrop cynamonowy.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1309655" data-attributes="member: 2721"><p>Dopisuję tutaj, by łatwo było odnaleźć wszystkie syropy do kawy.</p><p></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Syrop kokosowy</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]74663[/ATTACH]</p><p></p><p>100 g wiórków kokosowych</p><p>400 g cukru</p><p>2 łyżki fruktozy</p><p>1 cukier waniliowy</p><p>1 łyżka soku z cytryny</p><p></p><p>400 + 400 ml wody</p><p></p><p>Wiórki kokosowe gotować w 400 ml wody przez 5 minut. Przez ten czas woda prawie całkiem wyparuje oraz wchłoną ją wiórki. Kiedy tak się stanie, wlać kolejne 400 ml wody, wsypać cukier, cukier waniliowy i fruktozę, oraz wlać sok z cytryny.</p><p>Gotować ok. 15 min, co jakiś czas mieszajac, by cukier się rozpuścił.</p><p></p><p>Syrop przecedzamy przez gęste sito, mocno dociskając wiórki łyżką, by dobrze odciekły. Powtarzamy przecedzanie powtórnie (oczywiście przez sitko bez wiórek).</p><p><span style="font-size: 26px"> Syrop przelać do butelki lub słoika. Studzić postawiony na zakrętce.</span></p><p></p><p>Wychodzą 3 takie butelki, jak na zdjęciu, czyli ok. 600 ml.</p><p></p><p>Na pozostałych wiórkach można np. ugotować smaczny budyń, użyć do ciasta lub zrobić z nich kokosanki lub <em><a href="http://passionfruit.blox.pl/2010/01/Rafaello-Sniezne-trufle-kokosowe.html" target="_blank">trufle.</a></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1309655, member: 2721"] Dopisuję tutaj, by łatwo było odnaleźć wszystkie syropy do kawy. [SIZE=12][B]Syrop kokosowy[/B][/SIZE] [ATTACH=full]74663[/ATTACH] 100 g wiórków kokosowych 400 g cukru 2 łyżki fruktozy 1 cukier waniliowy 1 łyżka soku z cytryny 400 + 400 ml wody Wiórki kokosowe gotować w 400 ml wody przez 5 minut. Przez ten czas woda prawie całkiem wyparuje oraz wchłoną ją wiórki. Kiedy tak się stanie, wlać kolejne 400 ml wody, wsypać cukier, cukier waniliowy i fruktozę, oraz wlać sok z cytryny. Gotować ok. 15 min, co jakiś czas mieszajac, by cukier się rozpuścił. Syrop przecedzamy przez gęste sito, mocno dociskając wiórki łyżką, by dobrze odciekły. Powtarzamy przecedzanie powtórnie (oczywiście przez sitko bez wiórek). [SIZE=10] Syrop przelać do butelki lub słoika. Studzić postawiony na zakrętce.[/SIZE] Wychodzą 3 takie butelki, jak na zdjęciu, czyli ok. 600 ml. Na pozostałych wiórkach można np. ugotować smaczny budyń, użyć do ciasta lub zrobić z nich kokosanki lub [I][URL="http://passionfruit.blox.pl/2010/01/Rafaello-Sniezne-trufle-kokosowe.html"]trufle.[/URL][/I] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Syrop imbirowy. Syrop cynamonowy.
Top
Bottom