Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Syrop piernikowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1380940" data-attributes="member: 2721"><p><span style="font-size: 26px">[ATTACH=full]79218[/ATTACH]</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">300 ml wody </span></p><p><span style="font-size: 26px">400 g cukru (ok.1 i &#189; szklanki) </span></p><p><span style="font-size: 26px">2 łyżeczki przyprawy do piernika </span></p><p><span style="font-size: 26px">1/2 łyżeczki cynamonu</span></p><p><span style="font-size: 26px">1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej</span></p><p><span style="font-size: 26px"> </span><span style="font-size: 26px">1 łyżka fruktozy (zapobiega scukrzeniu się syropu) </span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 26px">Wodę zagotować z cukrem. Kiedy cukier się rozpuści, dodać przyprawę do piernika, cynamon, gałkę i fruktozę. Gotować 15 minut. Syrop przecedzić przez sito i przelać do butelki lub słoika. Studzić postawiony na zakrętce.</span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Wychodzi ok. 400-450 ml syropu.</span></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Pomysł użycia przyprawy do piernika od<a href="http://brulionzprzepisami.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?533541" target="_blank"> cuda.wianki</a>. </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1380940, member: 2721"] [SIZE=10][ATTACH=full]79218[/ATTACH] 300 ml wody [/SIZE] [SIZE=10]400 g cukru (ok.1 i ½ szklanki) [/SIZE] [SIZE=10]2 łyżeczki przyprawy do piernika [/SIZE] [SIZE=10]1/2 łyżeczki cynamonu[/SIZE] [SIZE=10]1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej[/SIZE] [SIZE=10] [/SIZE][SIZE=10]1 łyżka fruktozy (zapobiega scukrzeniu się syropu) [/SIZE] [SIZE=10] [/SIZE] [SIZE=10] [/SIZE] [SIZE=10]Wodę zagotować z cukrem. Kiedy cukier się rozpuści, dodać przyprawę do piernika, cynamon, gałkę i fruktozę. Gotować 15 minut. Syrop przecedzić przez sito i przelać do butelki lub słoika. Studzić postawiony na zakrętce.[/SIZE] [SIZE=10]Wychodzi ok. 400-450 ml syropu.[/SIZE] [SIZE=10]Pomysł użycia przyprawy do piernika od[URL="http://brulionzprzepisami.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?533541"] cuda.wianki[/URL]. [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Syrop piernikowy
Top
Bottom