Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Syrop ze stewii
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Ashira" data-source="post: 1545978" data-attributes="member: 12777"><p>Od jakiegoś czasu używam z powodzeniem stewii, niejednokrotnie jednak nie udało mi się w pełni wydobyć jej słodyczy (używam suszonych liści). Ten syrop rozwiązuje wszystkie problemy. W sumie syrop to złe określenie, bo jest to po prostu mocny napar, ale spełnia swoją funkcję i przez słodycz stewii używa się go naprawdę mało</p><p></p><p>Składniki:</p><p>- 300 ml wody</p><p>- 200 g suszonych liści stewii</p><p></p><p>Zalać liście zimną wodą, jak się zagotują gotować pół godziny. Jak ostygną odcedzić, najlepiej przez gazę, bo dzięki temu można wycisnąć najwięcej płynu.</p><p>Przelać do buteleczki/słoiczka i trzymać w lodówce.</p><p></p><p>Mi wyszło około 100ml - niepełną łyżeczką posłodziłam 300 g jogurtu naturalnego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ashira, post: 1545978, member: 12777"] Od jakiegoś czasu używam z powodzeniem stewii, niejednokrotnie jednak nie udało mi się w pełni wydobyć jej słodyczy (używam suszonych liści). Ten syrop rozwiązuje wszystkie problemy. W sumie syrop to złe określenie, bo jest to po prostu mocny napar, ale spełnia swoją funkcję i przez słodycz stewii używa się go naprawdę mało Składniki: - 300 ml wody - 200 g suszonych liści stewii Zalać liście zimną wodą, jak się zagotują gotować pół godziny. Jak ostygną odcedzić, najlepiej przez gazę, bo dzięki temu można wycisnąć najwięcej płynu. Przelać do buteleczki/słoiczka i trzymać w lodówce. Mi wyszło około 100ml - niepełną łyżeczką posłodziłam 300 g jogurtu naturalnego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Syrop ze stewii
Bottom