Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Syryjska zupa z ziarnami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1496983" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Syryjska zupa z ziarnami</strong></p><p></p><p>Nietypowa w przygotowaniu, ciekawa w smaku zupa z książki Annie Bell &quot;Zupy&quot;.</p><p><strong></strong></p><p><strong>4 porcje</strong></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>225 g czerwonej soczewicy, przepłukanej</p><p>85 g krótkoziarnistego ryżu, przepłukanego (dałam ryż arborio)</p><p>85 g grubej kaszy bulgur</p><p>sól morska</p><p>4 łyżki oliwy extra virgin plus trochę do polania</p><p>2 średnie cebule, przepołowione i pokrojone w cienkie plastry</p><p>1 łyżeczka mielonego kminu</p><p>sok z 1/2 cytryny</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Soczewicę, ryż i bulgur zalać 2 l wody, zagotować, zebrać pianę z powierzchni, zmniejszyć ogień, dodać 2 łyżeczki soli, przykryć cześciowo pokrywką, gotować 15 minut (lub aż ziarna będą miękkie).</p><p>W tym czasie rozgrzać oliwę na średnim ogniu, włożyć cebulę, smażyć ok. 15 minut aż się zrumieni na złoto, od czasu do czasu mieszając.</p><p>Do zupy dodać cebulę i kmin, doprawić do smaku. Podawać w ogrzanych miskach skropioną sokiem z cytryny i oliwą.</p><p>Ja sok dałam od razu do garnka.</p><p></p><p>Bardzo prosta, a zadziwiająco smaczna zupa.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1496983, member: 1024"] [B]Syryjska zupa z ziarnami[/B] Nietypowa w przygotowaniu, ciekawa w smaku zupa z książki Annie Bell "Zupy". [B] 4 porcje Składniki:[/B] 225 g czerwonej soczewicy, przepłukanej 85 g krótkoziarnistego ryżu, przepłukanego (dałam ryż arborio) 85 g grubej kaszy bulgur sól morska 4 łyżki oliwy extra virgin plus trochę do polania 2 średnie cebule, przepołowione i pokrojone w cienkie plastry 1 łyżeczka mielonego kminu sok z 1/2 cytryny [B]Wykonanie:[/B] Soczewicę, ryż i bulgur zalać 2 l wody, zagotować, zebrać pianę z powierzchni, zmniejszyć ogień, dodać 2 łyżeczki soli, przykryć cześciowo pokrywką, gotować 15 minut (lub aż ziarna będą miękkie). W tym czasie rozgrzać oliwę na średnim ogniu, włożyć cebulę, smażyć ok. 15 minut aż się zrumieni na złoto, od czasu do czasu mieszając. Do zupy dodać cebulę i kmin, doprawić do smaku. Podawać w ogrzanych miskach skropioną sokiem z cytryny i oliwą. Ja sok dałam od razu do garnka. Bardzo prosta, a zadziwiająco smaczna zupa. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Syryjska zupa z ziarnami
Top
Bottom