- Maj 17, 2008
- 908
- 0
- 0
Przepis pochodzi z tej strony . Zaintrygowało mnie to połączenie
- 1 tbsp masła
- 0,5-1 tsp curry w proszku
- 2 łyżki mąki
- 0,5l bulionu rybnego
- paczka szafranu
- 0,5 tsp soli
- 1dl (dziwna jednostka
) posiekanego świeżego koperku lub pora
- 200ml mleka + 50ml śmietany
- 300g filetów rybnych
- 200g krewetek
- koperek
Stopić w rondlu masło i podsmażyćna nim curry, dodać mąkę, rozcieńczyć bulionem, roztrzepać. Dodać sól, koper/por i mleko, gotować kilkaminut. Pociąć ryby w kostkę lub paski, dodać do zupy, gotować aż zbieleją. Na koniec dodać krewetki, posypać świeym koperkiem. Podawać z grzankami czosnkowymi.

- 1 tbsp masła
- 0,5-1 tsp curry w proszku
- 2 łyżki mąki
- 0,5l bulionu rybnego
- paczka szafranu
- 0,5 tsp soli
- 1dl (dziwna jednostka
- 200ml mleka + 50ml śmietany
- 300g filetów rybnych
- 200g krewetek
- koperek
Stopić w rondlu masło i podsmażyćna nim curry, dodać mąkę, rozcieńczyć bulionem, roztrzepać. Dodać sól, koper/por i mleko, gotować kilkaminut. Pociąć ryby w kostkę lub paski, dodać do zupy, gotować aż zbieleją. Na koniec dodać krewetki, posypać świeym koperkiem. Podawać z grzankami czosnkowymi.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: