Szafranowożółta zupa rubna

anuc

Member
Maj 17, 2008
908
0
0
Przepis pochodzi z tej strony . Zaintrygowało mnie to połączenie
icon_smile.gif


- 1 tbsp masła
- 0,5-1 tsp curry w proszku
- 2 łyżki mąki
- 0,5l bulionu rybnego
- paczka szafranu
- 0,5 tsp soli
- 1dl (dziwna jednostka ;)) posiekanego świeżego koperku lub pora
- 200ml mleka + 50ml śmietany
- 300g filetów rybnych
- 200g krewetek
- koperek

Stopić w rondlu masło i podsmażyćna nim curry, dodać mąkę, rozcieńczyć bulionem, roztrzepać. Dodać sól, koper/por i mleko, gotować kilkaminut. Pociąć ryby w kostkę lub paski, dodać do zupy, gotować aż zbieleją. Na koniec dodać krewetki, posypać świeym koperkiem. Podawać z grzankami czosnkowymi.
 

Załączniki

  • 100_9352.jpg
    100_9352.jpg
    77.8 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy