Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Szarlotka biszkoptowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ewalukas" data-source="post: 428836" data-attributes="member: 2190"><p><strong> Ciasto:</strong></p><p>1 niepełna szkl cukru pudru</p><p>100 g zmielonych migdałów</p><p>8 jajek</p><p>10 łyżek mąki pszennej</p><p></p><p>Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka, mąkę, migdały, wymieszać. Przełożyć do wyłożonej pergaminem blaszki.</p><p>Piec 40 min w temp. 170 st.</p><p></p><p><strong>Masa jabłkowa:</strong></p><p>1 kg jabłek</p><p>4 łyżki cukru</p><p>1 łyżka żelatyny</p><p>Jabłka obrać, pokroić na kawałki.</p><p>Szklankę wody zagotować z cukrem. Dodać 1/3 owocow, obgotować.</p><p>Resztę jabłek rozgotować, wymieszać z obgotowanymi owocami. Do lekko ostudzonej masy dodać żelatynę, dokładnie wymieszać.</p><p></p><p>Ostudzone ciasto przekroić. Masę jabłkową wyłożyć na jeden placek, przykryć drugim, schłodzić.</p><p>Dowolnie udekorować.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ewalukas, post: 428836, member: 2190"] [B] Ciasto:[/B] 1 niepełna szkl cukru pudru 100 g zmielonych migdałów 8 jajek 10 łyżek mąki pszennej Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka, mąkę, migdały, wymieszać. Przełożyć do wyłożonej pergaminem blaszki. Piec 40 min w temp. 170 st. [B]Masa jabłkowa:[/B] 1 kg jabłek 4 łyżki cukru 1 łyżka żelatyny Jabłka obrać, pokroić na kawałki. Szklankę wody zagotować z cukrem. Dodać 1/3 owocow, obgotować. Resztę jabłek rozgotować, wymieszać z obgotowanymi owocami. Do lekko ostudzonej masy dodać żelatynę, dokładnie wymieszać. Ostudzone ciasto przekroić. Masę jabłkową wyłożyć na jeden placek, przykryć drugim, schłodzić. Dowolnie udekorować. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Szarlotka biszkoptowa
Top
Bottom