Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Szarlotka cioci Ali
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 762644" data-attributes="member: 59"><p>Duza, bardzo krucha szarlotka. Taka piakowo-sypko krucha, a nie twardo-chrupiaco krucha. </p><p>Z bardzo interesujaca konsystencja jablek. Miekkie sa, ale przy krojeniu widac cale, nierozctapane kawalki. </p><p></p><p>[ATTACH=full]37647[/ATTACH]</p><p></p><p><u>na ciasto</u> </p><p></p><p>3 szkl maki</p><p>5 zoltek</p><p>25dkg masla (bezmlecznie tluszcz kokosowy - polska planta) </p><p>2 lyzki oleju</p><p>cukier waniliowy</p><p>szczypta soli</p><p></p><p>do przelozenia potrzebne bedzie: </p><p>5 bialek</p><p>1 szkl cukru</p><p>2 kg jablek </p><p></p><p>Zagniesc kruche ciasto i 2/3 objetosci wylozyc na posmarowana, wysypana bulka/kasza blache (minimum 23x33cm nie nizsza niz 5cm). 1/3 przetrzymac w lodowce. </p><p>Podziobac widelcem, wylozyc na ciasto pokrojone w gruba kostke jablka i piec 30 min w tem 180C. </p><p></p><p>W miedzyczasie ubic piane z bialek dodajac cukier. </p><p>Wylozyc na jablka, na wierzch pokruszyc reszte ciasta i piec nastepne 30 min w temp 180C.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 762644, member: 59"] Duza, bardzo krucha szarlotka. Taka piakowo-sypko krucha, a nie twardo-chrupiaco krucha. Z bardzo interesujaca konsystencja jablek. Miekkie sa, ale przy krojeniu widac cale, nierozctapane kawalki. [ATTACH=full]37647[/ATTACH] [U]na ciasto[/U] 3 szkl maki 5 zoltek 25dkg masla (bezmlecznie tluszcz kokosowy - polska planta) 2 lyzki oleju cukier waniliowy szczypta soli do przelozenia potrzebne bedzie: 5 bialek 1 szkl cukru 2 kg jablek Zagniesc kruche ciasto i 2/3 objetosci wylozyc na posmarowana, wysypana bulka/kasza blache (minimum 23x33cm nie nizsza niz 5cm). 1/3 przetrzymac w lodowce. Podziobac widelcem, wylozyc na ciasto pokrojone w gruba kostke jablka i piec 30 min w tem 180C. W miedzyczasie ubic piane z bialek dodajac cukier. Wylozyc na jablka, na wierzch pokruszyc reszte ciasta i piec nastepne 30 min w temp 180C. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Szarlotka cioci Ali
Top
Bottom