Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Szarlotka dla leniwych
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="alwisia" data-source="post: 341261" data-attributes="member: 2030"><p>Nie widziałam tu przepisu na jeszcze jedną szarlotkę.Jeśli dubluję to przepraszam.Porcja na małą prostokątna blachę.Można porcję podwoić ,jeśli ma być na większj blaszce:</p><p>1 szklanka mąki</p><p>1 szklanka cukru</p><p>1 szklanka manny(zamiast manny może być bułka tarta)</p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>1 kostka margaryny(zmrożonej, twardej)</p><p>cynamon- do smaku</p><p>ok 1 kg jabłek(powiększając porcje jabłek dajemy ok 1,30kg- 1,50kg</p><p>Wykonanie:</p><p>Jabłka obrać i pokroić w kawałki, plasterki. Mąkę, mannę(lub bułkę),proszek i cukier wsypać do miski i dobrze wymieszać.Do wysmarowanej tłuszczem blaszki wsypać połowę mieszanki z miski.Na to położyć jabłka i posypać cynamonem.Później zasypać resztą mieszanki. Zmrożoną kostkę strugać nożem i płaty kłaść na wierzch.Piec w piekarniku w temperaturze 180- 200 stopni przez 30- 40 minut.Jak ktoś lubi może posypać cukrem pudrem po upieczeniu. Jest krucha.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alwisia, post: 341261, member: 2030"] Nie widziałam tu przepisu na jeszcze jedną szarlotkę.Jeśli dubluję to przepraszam.Porcja na małą prostokątna blachę.Można porcję podwoić ,jeśli ma być na większj blaszce: 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka manny(zamiast manny może być bułka tarta) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kostka margaryny(zmrożonej, twardej) cynamon- do smaku ok 1 kg jabłek(powiększając porcje jabłek dajemy ok 1,30kg- 1,50kg Wykonanie: Jabłka obrać i pokroić w kawałki, plasterki. Mąkę, mannę(lub bułkę),proszek i cukier wsypać do miski i dobrze wymieszać.Do wysmarowanej tłuszczem blaszki wsypać połowę mieszanki z miski.Na to położyć jabłka i posypać cynamonem.Później zasypać resztą mieszanki. Zmrożoną kostkę strugać nożem i płaty kłaść na wierzch.Piec w piekarniku w temperaturze 180- 200 stopni przez 30- 40 minut.Jak ktoś lubi może posypać cukrem pudrem po upieczeniu. Jest krucha. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Szarlotka dla leniwych
Top
Bottom