Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Szarlotka Henryk
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Cinka" data-source="post: 517272" data-attributes="member: 1716"><p>Taka jest moja wersja:</p><p></p><p>4 jajka</p><p>4 łyżki mąki</p><p>4 łyżki cukru</p><p>1/2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p></p><p>Upiec biszkopt w blaszce około 25x35 cm.</p><p></p><p>2 kg jabłek obrać, pokroić w dość grubą kostkę zalać 1 l wody i zagotować. Odcedzić. Odmierzyć 3 szkl kompotu z gotowanych jabłek i ugotować w tej ilości 2 budynie waniliowe z 3 łyżkami cukru.</p><p></p><p>Zamiennie można użyć jabłek prażonych i soku jabłkowego zamiast kompotu.</p><p></p><p>Na upieczony biszkopt wyłożyć jabłka i gorący ugotowany budyń na kompocie.</p><p></p><p>W garnuszku rozpuścić 20 dkg margaryny, dodać 20 dkg wiórek kokosowych, 1/2 szkl cukru - zagotować i ostudzić tak by było lekko ciepłe, dodać 2 całe jajka, wymieszać, wyłożyć na budyń i zapiec około 10 - 15 min w temp 180 - 200 st.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cinka, post: 517272, member: 1716"] Taka jest moja wersja: 4 jajka 4 łyżki mąki 4 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Upiec biszkopt w blaszce około 25x35 cm. 2 kg jabłek obrać, pokroić w dość grubą kostkę zalać 1 l wody i zagotować. Odcedzić. Odmierzyć 3 szkl kompotu z gotowanych jabłek i ugotować w tej ilości 2 budynie waniliowe z 3 łyżkami cukru. Zamiennie można użyć jabłek prażonych i soku jabłkowego zamiast kompotu. Na upieczony biszkopt wyłożyć jabłka i gorący ugotowany budyń na kompocie. W garnuszku rozpuścić 20 dkg margaryny, dodać 20 dkg wiórek kokosowych, 1/2 szkl cukru - zagotować i ostudzić tak by było lekko ciepłe, dodać 2 całe jajka, wymieszać, wyłożyć na budyń i zapiec około 10 - 15 min w temp 180 - 200 st. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Szarlotka Henryk
Top
Bottom