Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Szarlotka na lanym cieście
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="AgusiaSz" data-source="post: 428373" data-attributes="member: 1705"><p><strong>Ciasto:</strong></p><p>1 szkl. mąki wrocławskiej</p><p>1/2 szkl. mąki krupczatki</p><p>1/2 szkl. mąki ziemniaczanej</p><p>1 szkl. cukru</p><p>25dag margaryny</p><p>1/2 szkl. mleka</p><p>4 jajka</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p><strong>Masa:</strong></p><p>1 kg jabłek antonówek</p><p>1/2 szkl.cukru</p><p>2 łyżki bułki tartej</p><p>10dag rodzynek</p><p>mielony cynamon i utłuczone goździki do smaku</p><p>Wszystkie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej przez sito. MArgarynę z mlekiem i cukrem podgrzej aż się rozpuszczą. Ostudź i dodaj jajka, ubij mikserem na jednolitą masę. Stopniowo dodawaj mąkę, cały czas ucierając!! Połowę ciasta przelej do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy. Piecz 30-40 min. w 160 st. </p><p>Jabłka obierz, pokrój i stale mieszając, rozgotuj na małym ogniu. Gdy masa będzie gładka, dodaj cukier, bułkę tartą, rodzynki i cynamon. Na lekko zarumienione ciasto nałóż masę jabłkową, a na nią wylej resztę ciasta. Wstaw do piekarnika i piecz 10-15 min. Wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="AgusiaSz, post: 428373, member: 1705"] [B]Ciasto:[/B] 1 szkl. mąki wrocławskiej 1/2 szkl. mąki krupczatki 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 1 szkl. cukru 25dag margaryny 1/2 szkl. mleka 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia [B]Masa:[/B] 1 kg jabłek antonówek 1/2 szkl.cukru 2 łyżki bułki tartej 10dag rodzynek mielony cynamon i utłuczone goździki do smaku Wszystkie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej przez sito. MArgarynę z mlekiem i cukrem podgrzej aż się rozpuszczą. Ostudź i dodaj jajka, ubij mikserem na jednolitą masę. Stopniowo dodawaj mąkę, cały czas ucierając!! Połowę ciasta przelej do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy. Piecz 30-40 min. w 160 st. Jabłka obierz, pokrój i stale mieszając, rozgotuj na małym ogniu. Gdy masa będzie gładka, dodaj cukier, bułkę tartą, rodzynki i cynamon. Na lekko zarumienione ciasto nałóż masę jabłkową, a na nią wylej resztę ciasta. Wstaw do piekarnika i piecz 10-15 min. Wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Szarlotka na lanym cieście
Top
Bottom