- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
Krysia obiecała wypróbować więc wstawiam przepis znaleziony niedawno w babcinych szpargałach:
2 szklanki mąki
1/2 kostki smalcu
1/2 kostki margaryny
2 jajka
3/4 szklanki cukru
pół proszku do pieczenia ( chyba pół paczki, ale nie wiem jakiej, myślę, że takiej małej)
3 łyżki śmietany
na karteluszce nic więcej nie napisano-dowód poniżej
, ale zagniatanie kruchego tradycyjne zapewne, pieczenie również.

2 szklanki mąki
1/2 kostki smalcu
1/2 kostki margaryny
2 jajka
3/4 szklanki cukru
pół proszku do pieczenia ( chyba pół paczki, ale nie wiem jakiej, myślę, że takiej małej)
3 łyżki śmietany
na karteluszce nic więcej nie napisano-dowód poniżej


Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: