Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Szarlotka z babcinego przepisu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1337088" data-attributes="member: 1142"><p>Beato,</p><p>upieklam szarlotke Twojej babci - zjedlismy wiekszosc tego samego wieczoru, niewiele zostalo na sniadanie. Byla po prostu pyszna i zaluje, ze nie udalo mi sie zrobic jej zdjecia, ale nadrobie niebawem.</p><p></p><p>Do przygotowania ciasta uzylam maki na ciasto kruche (mieszanka maki zwyklej i kukurydzianej - to taki gotowy mix, ktory uzywamy do wszystkich kruchych wypiekow) i musialam dodac jedna szklanke wiecej niz w przepisie, bo po dodaniu jaj i smietany masa byla malo spojna. Walkowalo sie dobrze, na wierzchu ulozylam kratke jak na ciescie Joanny. </p><p></p><p>Mase jablkowa przygotowalam z jablek mieszanych, pokrojonych w kostke i podduszonych lekko z cukrem muscovado, cynamonem i gozdzikami.</p><p></p><p>Dziekuje za przepis.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1337088, member: 1142"] Beato, upieklam szarlotke Twojej babci - zjedlismy wiekszosc tego samego wieczoru, niewiele zostalo na sniadanie. Byla po prostu pyszna i zaluje, ze nie udalo mi sie zrobic jej zdjecia, ale nadrobie niebawem. Do przygotowania ciasta uzylam maki na ciasto kruche (mieszanka maki zwyklej i kukurydzianej - to taki gotowy mix, ktory uzywamy do wszystkich kruchych wypiekow) i musialam dodac jedna szklanke wiecej niz w przepisie, bo po dodaniu jaj i smietany masa byla malo spojna. Walkowalo sie dobrze, na wierzchu ulozylam kratke jak na ciescie Joanny. Mase jablkowa przygotowalam z jablek mieszanych, pokrojonych w kostke i podduszonych lekko z cukrem muscovado, cynamonem i gozdzikami. Dziekuje za przepis. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Szarlotka z babcinego przepisu
Top
Bottom