Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Szarlotka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="jobi" data-source="post: 290390" data-attributes="member: 708"><p>Szarlotka składa się z 4 warstw.</p><p></p><p>1. Biszkopt</p><p></p><p>6 żółtek</p><p>1 szklanka cukru</p><p>8 łyżek wody</p><p>8 łyżek oleju (lub 12,5 dag tłuszczu stałego)</p><p>1 1/2 szklanki mąki (lub 6 łyżek pszennej i 4 łyżki ziemniaczanej)</p><p>2 łyzeczki proszku</p><p>piana z 6 białek</p><p></p><p>Ucieramy żółtka z cukrem.powoli dodajemy reszte składników, na końcu piane. Wylewamy na dużą blachę i pieczemy cienki biszkopt</p><p></p><p>2.Jabłka</p><p></p><p>2 kg jabłek</p><p>cukier</p><p>cukier lub zapach waniliowy</p><p>cynamon</p><p></p><p>Jabłka obieramy, kroimy byle jak i smażymy (jeśli trzeba podlać odrobiną wody) dodając resztę składników do smaku.Gorące wylewamy na biszkopt. studzimy</p><p></p><p>3.Krem</p><p></p><p>1/2 litra mleka</p><p>1/2 budyniu (na 1/2 litra) waniliowego lub śmietankowego</p><p>1 szklanka cukru</p><p>1 łyżka mąki pszennej</p><p>1 kostka (25 dag) masła</p><p>2-3 żółtka</p><p></p><p>Ze wszystkich składników ( bez masła) gotujemy budyń. Po wystudzeniu ucieramy z masłem, wykładamy na zastudzone jabłka</p><p></p><p>4.Polewa</p><p></p><p>15 dag masła</p><p>15 dag cukru</p><p>3 łyżki kakao</p><p>3 łyżki śmietany ( od 12% w górę)</p><p>5-6 kosteczek gorzkiej czekolady</p><p></p><p>Gotujemy polewę. Po przestudzeniu wylewamy na krem. Gdy zastygnie można jeść</p><p></p><p>Jest to najlepsza szarlotka jaką umiem zrobić.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="jobi, post: 290390, member: 708"] Szarlotka składa się z 4 warstw. 1. Biszkopt 6 żółtek 1 szklanka cukru 8 łyżek wody 8 łyżek oleju (lub 12,5 dag tłuszczu stałego) 1 1/2 szklanki mąki (lub 6 łyżek pszennej i 4 łyżki ziemniaczanej) 2 łyzeczki proszku piana z 6 białek Ucieramy żółtka z cukrem.powoli dodajemy reszte składników, na końcu piane. Wylewamy na dużą blachę i pieczemy cienki biszkopt 2.Jabłka 2 kg jabłek cukier cukier lub zapach waniliowy cynamon Jabłka obieramy, kroimy byle jak i smażymy (jeśli trzeba podlać odrobiną wody) dodając resztę składników do smaku.Gorące wylewamy na biszkopt. studzimy 3.Krem 1/2 litra mleka 1/2 budyniu (na 1/2 litra) waniliowego lub śmietankowego 1 szklanka cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 kostka (25 dag) masła 2-3 żółtka Ze wszystkich składników ( bez masła) gotujemy budyń. Po wystudzeniu ucieramy z masłem, wykładamy na zastudzone jabłka 4.Polewa 15 dag masła 15 dag cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki śmietany ( od 12% w górę) 5-6 kosteczek gorzkiej czekolady Gotujemy polewę. Po przestudzeniu wylewamy na krem. Gdy zastygnie można jeść Jest to najlepsza szarlotka jaką umiem zrobić. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Szarlotka
Top
Bottom