Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Szarlotka!!
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="orelia" data-source="post: 737908" data-attributes="member: 4445"><p>Szarlotka!!</p><p></p><p>1 kostka margaryny ( ja używam Palmy )</p><p>2 łyżki smalcu</p><p>troszkę masła </p><p>0,5 kg maki krupczatki</p><p>1 szklanak cukru pudru</p><p>2 żółtka</p><p>2 łyżki śmietany</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>1 cukier waniliowy</p><p>1,5 kg jabłek</p><p></p><p> Wszystkie składniki wymieszać, dodać mąkę i jeszcze raz krótko wymieszać. 1/3 ciasta odkroić, zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na grubych oczkach, pokropić sokiem z cytryny i wymieszać z cukrem i cynamonem!!</p><p>Na blaszce wyłożyć papier do pieczenia i położyć ciasto na to starte jabłka ( jeśli jabłka są bardzo soczyste posypać ciasto bułką tartą ) i na jabłka zetrzeć na grubych oczkach ciasto z zamrażarki!</p><p>Piekarnik nagrzać do 200o C i piec przez 10 min, a następnie zmniejszyć do 180o C i piec jeszcze około 40 min</p><p>Smacznego!!</p><p></p><p>Zdjęcie kiepskie bo telefonem na szybko robione!!</p><p>[ATTACH=full]30854[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="orelia, post: 737908, member: 4445"] Szarlotka!! 1 kostka margaryny ( ja używam Palmy ) 2 łyżki smalcu troszkę masła 0,5 kg maki krupczatki 1 szklanak cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 1,5 kg jabłek Wszystkie składniki wymieszać, dodać mąkę i jeszcze raz krótko wymieszać. 1/3 ciasta odkroić, zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na grubych oczkach, pokropić sokiem z cytryny i wymieszać z cukrem i cynamonem!! Na blaszce wyłożyć papier do pieczenia i położyć ciasto na to starte jabłka ( jeśli jabłka są bardzo soczyste posypać ciasto bułką tartą ) i na jabłka zetrzeć na grubych oczkach ciasto z zamrażarki! Piekarnik nagrzać do 200o C i piec przez 10 min, a następnie zmniejszyć do 180o C i piec jeszcze około 40 min Smacznego!! Zdjęcie kiepskie bo telefonem na szybko robione!! [ATTACH=full]30854[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Szarlotka!!
Top
Bottom