Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Szaszłyk z Dutch Oven
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1642424" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Szaszłyk z Dutch Oven</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]97695[/ATTACH]</p><p></p><p>2 kg karkówki</p><p>4 duże czerwone papryki</p><p>500 g pomidorów</p><p>3 cebule</p><p>sól</p><p>Oraz:</p><p>3 łyżeczki papryki, po 1 łyżeczce cayenne pieprzu i chili oraz łyżce musztardy</p><p>Po garści posiekanej natki pietruszki i selera ( mogą być suszone)</p><p>Szpikulce na szaszłyki</p><p>Dutch Oven</p><p>20 sztuk brykietu</p><p></p><p>1. Karkówkę kroimy w kawałki ( 4 cm). Pokrojone mięso mieszamy z wszystkimi przyprawami i nabijamy na szpikulce. Układamy w garnku.</p><p></p><p>[ATTACH=full]97696[/ATTACH]</p><p></p><p>2. Pomidory polewamy wrzątkiem, ściągamy skórę i kroimy w ćwiartki.</p><p>3. Paprykę kroimy w plasterki ( 3 mm), a cebulę w ósemki.</p><p>4. Na mięso kładziemy pomidory i paprykę, a na górę cebulę. Mocno solimy( ale z umiarem).</p><p>5. Rozgrzewamy 20 brykietów do grillowania. Kiedy są już białe 8 z nich wykładamy na dole. Na nich stawiamy garnek, pozostałe 12 układamy na przykrywce.</p><p></p><p>[ATTACH=full]97697[/ATTACH]</p><p></p><p>6. Po trzech godzinach szaszłyki są gotowe.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1642424, member: 140"] [SIZE=14][B]Szaszłyk z Dutch Oven[/B][/SIZE] [ATTACH=full]97695[/ATTACH] 2 kg karkówki 4 duże czerwone papryki 500 g pomidorów 3 cebule sól Oraz: 3 łyżeczki papryki, po 1 łyżeczce cayenne pieprzu i chili oraz łyżce musztardy Po garści posiekanej natki pietruszki i selera ( mogą być suszone) Szpikulce na szaszłyki Dutch Oven 20 sztuk brykietu 1. Karkówkę kroimy w kawałki ( 4 cm). Pokrojone mięso mieszamy z wszystkimi przyprawami i nabijamy na szpikulce. Układamy w garnku. [ATTACH=full]97696[/ATTACH] 2. Pomidory polewamy wrzątkiem, ściągamy skórę i kroimy w ćwiartki. 3. Paprykę kroimy w plasterki ( 3 mm), a cebulę w ósemki. 4. Na mięso kładziemy pomidory i paprykę, a na górę cebulę. Mocno solimy( ale z umiarem). 5. Rozgrzewamy 20 brykietów do grillowania. Kiedy są już białe 8 z nich wykładamy na dole. Na nich stawiamy garnek, pozostałe 12 układamy na przykrywce. [ATTACH=full]97697[/ATTACH] 6. Po trzech godzinach szaszłyki są gotowe. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Szaszłyk z Dutch Oven
Top
Bottom