Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Szaszłyki samowystarczające
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1342173" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Szaszłyki samowystarczające</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]76876[/ATTACH]</p><p></p><p>Czyli jak to ze szaszłykami bywa, wszystko co mamy nabijamy na patyczki:</p><p>1.Wybieramy małe ziemniaczki, które gotujemy w całości.</p><p>2.Piersi z kurczaka lub indyka kroimy w dużą kostkę (2,5cm x 2,5cm). Posypujemy przyprawą do drobiu, kilkoma łyżkami jakiegoś wyrazistego sosu do chińskich potraw i oliwy. Mieszamy i odstawiamy do przegryzienia się.</p><p>3.Kukurydzę gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut. Chłodzimy i kroimy w 2 cm krążki.</p><p>4.Paprykę kroimy w kwadraty.</p><p>5.Winogrona dokładamy bez pestek</p><p></p><p>- Z jednego końca nadziewamy kukurydzę, a z drugiego ziemniaczka.Pomiędzy, na przemian mięso i paprykę, pośrodku dokładamy winogrono. Ziemniaka delikatnie nacinamy i polewamy kilkoma kroplami oliwki. Całego szaszłyka skrapiamy oliwą, solimy,pieprzymy.</p><p>- Grillujemy , najlepiej na aluminiowych tackach, przez ok 15 minut od czasu do czasu obracając. W miarę możliwości należy szaszłyki przykryć pokrywką.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1342173, member: 140"] [SIZE=14][B]Szaszłyki samowystarczające[/B][/SIZE] [ATTACH=full]76876[/ATTACH] Czyli jak to ze szaszłykami bywa, wszystko co mamy nabijamy na patyczki: 1.Wybieramy małe ziemniaczki, które gotujemy w całości. 2.Piersi z kurczaka lub indyka kroimy w dużą kostkę (2,5cm x 2,5cm). Posypujemy przyprawą do drobiu, kilkoma łyżkami jakiegoś wyrazistego sosu do chińskich potraw i oliwy. Mieszamy i odstawiamy do przegryzienia się. 3.Kukurydzę gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut. Chłodzimy i kroimy w 2 cm krążki. 4.Paprykę kroimy w kwadraty. 5.Winogrona dokładamy bez pestek - Z jednego końca nadziewamy kukurydzę, a z drugiego ziemniaczka.Pomiędzy, na przemian mięso i paprykę, pośrodku dokładamy winogrono. Ziemniaka delikatnie nacinamy i polewamy kilkoma kroplami oliwki. Całego szaszłyka skrapiamy oliwą, solimy,pieprzymy. - Grillujemy , najlepiej na aluminiowych tackach, przez ok 15 minut od czasu do czasu obracając. W miarę możliwości należy szaszłyki przykryć pokrywką. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Szaszłyki samowystarczające
Top
Bottom