Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Szaszłyki z marynowanego łososia z libańskim tabbouleh
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1584212" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Szaszłyki z marynowanego łososia z libańskim tabbouleh</strong></span></p><p></p><p>przepis Pascala z Kuchni Lidla</p><p></p><p>[ATTACH=full]93116[/ATTACH]</p><p></p><p> 4 filety z łososia, umyte i oczyszczone</p><p></p><p>Marynata</p><p> 1 łyżeczka kminku, roztartego w moździerzu</p><p> 1 łyżeczka kurkumy</p><p> 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku</p><p> 1 szalotka, posiekana</p><p> skórka i sok z 1/2 cytryny, sparzonej i wyszorowanej</p><p> 1 ząbek czosnku, posiekany</p><p> 1 pęczek kolendry, umytej i posiekanej (niewielką ilość zostawiamy do tabbouleh)</p><p> 1/2 pęczka bazylii, umytej i posiekanej (niewielką ilość zostawiamy do tabbouleh)</p><p> 4-6 łyżek oliwy z oliwek</p><p> sól</p><p> pieprz</p><p> </p><p>Tabbouleh</p><p> sól</p><p> 6 łyżek oliwy z oliwek</p><p> 200 g kaszy kuskus</p><p> 2 pęczki natki pietruszki, umytej, drobno posiekanej</p><p> 4 pomidory, sparzone, obrane ze skóry, pozbawione gniazd nasiennych, pokrojone w drobną kostkę</p><p> 1 łyżeczka kminku, roztartego w moździerzu</p><p> sok z 1 cytryny, sparzonej i wyszorowanej</p><p> 2 pęczki mięty, umytej, porwanej na drobne kawałki</p><p></p><p>Marynowane filety z łososia</p><p></p><p>Filety z łososia kroimy na 4 równe, długie paski. Każdy pasek nadziewamy na patyczek do szaszłyków. Wszystkie składniki marynaty dokładnie z sobą mieszamy. Marynujemy szaszłyki około 20 minut w lodówce.</p><p></p><p>Tabbouleh</p><p></p><p>Kaszę zalewamy mieszanką wrzątku,( tyle wody co kaszki) soli i 3 łyżek oliwy, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do napęcznienia. Posiekaną pietruszkę z bazylią przekładamy do miski, dodajemy pomidory, kminek, sok z cytryny, miętę, kuskus i 3 łyżki oliwy, mieszamy, przykrywamy folią, odstawiamy.</p><p></p><p>Szaszłyki grillujemy metodą bezpośrednią, po 2 minuty z każdej strony. Podajemy z tabbouleh.</p><p></p><p>Ps Wideo pod linkiem <a href="http://kuchnialidla.pl/product/szaszlyki-z-marynowanego-lososia-z-libanskim-tabbouleh" target="_blank">http://kuchnialidla.pl/product/szaszlyki-z...nskim-tabbouleh</a></p><p>ps 2. Szaszłyki nadają się także drugiego dnia . Wystarczy je tylko delikatnie skropić oliwą i podgrzać w mikrofalówce.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1584212, member: 140"] [SIZE=14][B]Szaszłyki z marynowanego łososia z libańskim tabbouleh[/B][/SIZE] przepis Pascala z Kuchni Lidla [ATTACH=full]93116[/ATTACH] 4 filety z łososia, umyte i oczyszczone Marynata 1 łyżeczka kminku, roztartego w moździerzu 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 1 szalotka, posiekana skórka i sok z 1/2 cytryny, sparzonej i wyszorowanej 1 ząbek czosnku, posiekany 1 pęczek kolendry, umytej i posiekanej (niewielką ilość zostawiamy do tabbouleh) 1/2 pęczka bazylii, umytej i posiekanej (niewielką ilość zostawiamy do tabbouleh) 4-6 łyżek oliwy z oliwek sól pieprz Tabbouleh sól 6 łyżek oliwy z oliwek 200 g kaszy kuskus 2 pęczki natki pietruszki, umytej, drobno posiekanej 4 pomidory, sparzone, obrane ze skóry, pozbawione gniazd nasiennych, pokrojone w drobną kostkę 1 łyżeczka kminku, roztartego w moździerzu sok z 1 cytryny, sparzonej i wyszorowanej 2 pęczki mięty, umytej, porwanej na drobne kawałki Marynowane filety z łososia Filety z łososia kroimy na 4 równe, długie paski. Każdy pasek nadziewamy na patyczek do szaszłyków. Wszystkie składniki marynaty dokładnie z sobą mieszamy. Marynujemy szaszłyki około 20 minut w lodówce. Tabbouleh Kaszę zalewamy mieszanką wrzątku,( tyle wody co kaszki) soli i 3 łyżek oliwy, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do napęcznienia. Posiekaną pietruszkę z bazylią przekładamy do miski, dodajemy pomidory, kminek, sok z cytryny, miętę, kuskus i 3 łyżki oliwy, mieszamy, przykrywamy folią, odstawiamy. Szaszłyki grillujemy metodą bezpośrednią, po 2 minuty z każdej strony. Podajemy z tabbouleh. Ps Wideo pod linkiem [URL="http://kuchnialidla.pl/product/szaszlyki-z-marynowanego-lososia-z-libanskim-tabbouleh"]http://kuchnialidla.pl/product/szaszlyki-z...nskim-tabbouleh[/URL] ps 2. Szaszłyki nadają się także drugiego dnia . Wystarczy je tylko delikatnie skropić oliwą i podgrzać w mikrofalówce. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Szaszłyki z marynowanego łososia z libańskim tabbouleh
Top
Bottom