szaszłyki ziemniaczane słodko słone :)

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
Wg Ainsleya

Ziemniaki obrać (jakieś 8 sztuk)
Gotować w solonej wodzie (około 20 minut)

Przygotować sos:
wymieszać
1 łyżkę musztardy Dijon
1 łyżkę miodu płynnego
1 łyżkę sosu sojowego ( u nas Kikkoman )

Ziemniaki nadziać na patyczki do szaszłyków (w sumie to tylko dla dekoracji)
Polać sosem
Wstawić do piekarnika (200 stopni) na jakieś 6 minut – 3 z jednej strony, 3 z drugiej. W trakcie można je ponownie skropić sosem

dlHtOfoocMB3VulBPX.jpg
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy