- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Wg Ainsleya
Ziemniaki obrać (jakieś 8 sztuk)
Gotować w solonej wodzie (około 20 minut)
Przygotować sos:
wymieszać
1 łyżkę musztardy Dijon
1 łyżkę miodu płynnego
1 łyżkę sosu sojowego ( u nas Kikkoman )
Ziemniaki nadziać na patyczki do szaszłyków (w sumie to tylko dla dekoracji)
Polać sosem
Wstawić do piekarnika (200 stopni) na jakieś 6 minut – 3 z jednej strony, 3 z drugiej. W trakcie można je ponownie skropić sosem
Ziemniaki obrać (jakieś 8 sztuk)
Gotować w solonej wodzie (około 20 minut)
Przygotować sos:
wymieszać
1 łyżkę musztardy Dijon
1 łyżkę miodu płynnego
1 łyżkę sosu sojowego ( u nas Kikkoman )
Ziemniaki nadziać na patyczki do szaszłyków (w sumie to tylko dla dekoracji)
Polać sosem
Wstawić do piekarnika (200 stopni) na jakieś 6 minut – 3 z jednej strony, 3 z drugiej. W trakcie można je ponownie skropić sosem
