Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Szczupak zapiekany w sosie chrzanowym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="jobi" data-source="post: 204453" data-attributes="member: 708"><p>Pyszny na gorąco,dużo traci po ostygnięciu.</p><p></p><p>Składniki:</p><p>ok. 1-1,5 kg szczupaka,</p><p>7 łyzek soku z cytryny,</p><p>ok 5 łyżek masła,</p><p>1 łyżka mąki,</p><p>5 łyzek chrzanu,</p><p>prawie szklanka dobrej,kwaśnej śmietany,</p><p>sól,szczypta cukru,</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p>szczupaka sprawiamy,skrapiamy 2 łyżkami soku z cytryny,zostawiamy na 30 minut.Brytwannę smarujemy masłem (nie za cienko),układamy szczupaka i pieczemy 20 minut w 190 stopniach.W tym czasie z 2 łyżek masła i mąki przygotowujemy zasmażkę (białą),dodajemy chrzan,resztę soku z cytryny sól i cukier,zagotować,dodać śmietanę.Sosem oblać szczupaka i zapiekać następne 20 minut.Jeśli chcemy go przygotować wcześniej,to zapiekamy z sosem przed samym podaniem na stół.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="jobi, post: 204453, member: 708"] Pyszny na gorąco,dużo traci po ostygnięciu. Składniki: ok. 1-1,5 kg szczupaka, 7 łyzek soku z cytryny, ok 5 łyżek masła, 1 łyżka mąki, 5 łyzek chrzanu, prawie szklanka dobrej,kwaśnej śmietany, sól,szczypta cukru, Wykonanie: szczupaka sprawiamy,skrapiamy 2 łyżkami soku z cytryny,zostawiamy na 30 minut.Brytwannę smarujemy masłem (nie za cienko),układamy szczupaka i pieczemy 20 minut w 190 stopniach.W tym czasie z 2 łyżek masła i mąki przygotowujemy zasmażkę (białą),dodajemy chrzan,resztę soku z cytryny sól i cukier,zagotować,dodać śmietanę.Sosem oblać szczupaka i zapiekać następne 20 minut.Jeśli chcemy go przygotować wcześniej,to zapiekamy z sosem przed samym podaniem na stół. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Szczupak zapiekany w sosie chrzanowym*
Top
Bottom