Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Szczwiowa emigrantow
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 357045" data-attributes="member: 59"><p>[ATTACH=full]4582[/ATTACH]</p><p></p><p>Jeszcze w sklepie nie zdarzylo mi sie szczawiu zobaczyc. Przypuszczam tez, ze jesli jest to hodowany, jest przerosniety (jak wszystko w Ameryce) wiec bez oczekiwanego smaku. </p><p>Zdrowsza od szczawiowej (wiecej zelaza, mniej kwasu szczwiowego).</p><p></p><p>Zupa zainspirowana miloscia Kubka do szpinaku. </p><p></p><p><strong>paczka szpinaku - 1/2 funta czyli 227g</strong></p><p><strong>3 ziemniaki</strong></p><p><strong>marchew</strong></p><p><strong>2 spore zabki czosnku</strong></p><p><strong>woda &quot;na wkladce&quot; i &quot;wkladka&quot;</strong></p><p><strong>musztarda dijon</strong></p><p><strong>sol </strong></p><p></p><p>Czasem obgotowuje szynke, zeby byla bardziej krucha i wlasnie tak mi sie zdarzylo. </p><p>Do osolonej wody wrzucic marchew(ja wole cala niz talarki) i pokrojone w kostki ziemniaki i zmiazdzony czosnek (caly zabek zgniesc nozem na desce do pekniecia) - gotowac okolo 15-20 min. </p><p>Dodac pokrojony szczaw na 2 -3 minuty. </p><p>Doprawic musztarda dijon. </p><p></p><p>Podawac z jajkiem i kostkami szynki (innej wedzonej wedliny lub bez wedliny) zaprawiona jogurtem/smietana.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 357045, member: 59"] [ATTACH=full]4582[/ATTACH] Jeszcze w sklepie nie zdarzylo mi sie szczawiu zobaczyc. Przypuszczam tez, ze jesli jest to hodowany, jest przerosniety (jak wszystko w Ameryce) wiec bez oczekiwanego smaku. Zdrowsza od szczawiowej (wiecej zelaza, mniej kwasu szczwiowego). Zupa zainspirowana miloscia Kubka do szpinaku. [B]paczka szpinaku - 1/2 funta czyli 227g 3 ziemniaki marchew 2 spore zabki czosnku woda "na wkladce" i "wkladka" musztarda dijon sol [/B] Czasem obgotowuje szynke, zeby byla bardziej krucha i wlasnie tak mi sie zdarzylo. Do osolonej wody wrzucic marchew(ja wole cala niz talarki) i pokrojone w kostki ziemniaki i zmiazdzony czosnek (caly zabek zgniesc nozem na desce do pekniecia) - gotowac okolo 15-20 min. Dodac pokrojony szczaw na 2 -3 minuty. Doprawic musztarda dijon. Podawac z jajkiem i kostkami szynki (innej wedzonej wedliny lub bez wedliny) zaprawiona jogurtem/smietana. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Szczwiowa emigrantow
Top
Bottom