Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
SZEROKIE USTA
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="basiak" data-source="post: 508750" data-attributes="member: 1638"><p>20 dkg okrągłych biszkoptów zlepić marmoladą i dać do formy /blaszka typowa/ i zalać delikatnie ciastem.</p><p></p><p>CIASTO</p><p></p><p>1 kostka margaryny</p><p>1 szkl. cukru</p><p>3 łyżki kakao</p><p>4 łyzki wody</p><p>1 cukier waniliowy[ATTACH=full]10871[/ATTACH]</p><p>Wszystko razem zagotować i ostudzić. Następnie dodać:</p><p></p><p>6 jaj / białka ubić osobno /</p><p>1 szkl. mąki</p><p>1 łyżeczka proszku</p><p>1 łyżeczka sody</p><p>Wszystko wymieszać razem na końcu dodać ubite białka i wylać delikatnie na blaszkę z biszkoptami. Piec ok.40-50min.</p><p>Na zimne ciasto położyć krem budyniowy.</p><p></p><p>0,5 l mleka</p><p>2 żółtka</p><p>3 łyżki mąki ziemniaczanej</p><p>1 łyżka mąki pszennej</p><p>1 cukier waniliowy</p><p>Z podanych składników ugotować budyń. Po ostudzeniu urzeć z jedną kostką masła.</p><p></p><p>Na wierzch dać polewe;</p><p></p><p>1/2 kostki margaryny</p><p>3 łyżki kakao</p><p>5 łyżek cukru pudru</p><p>5 łyzek śmietany /dałam 18%/</p><p>Wszysko zagotować.</p><p>3 łyżeczki gorącej wody + 1 płaska łyżeczka żelatyny dokładnie wymieszać i dodać do reszty.Ostudzić i wylać na krem</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="basiak, post: 508750, member: 1638"] 20 dkg okrągłych biszkoptów zlepić marmoladą i dać do formy /blaszka typowa/ i zalać delikatnie ciastem. CIASTO 1 kostka margaryny 1 szkl. cukru 3 łyżki kakao 4 łyzki wody 1 cukier waniliowy[ATTACH=full]10871[/ATTACH] Wszystko razem zagotować i ostudzić. Następnie dodać: 6 jaj / białka ubić osobno / 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku 1 łyżeczka sody Wszystko wymieszać razem na końcu dodać ubite białka i wylać delikatnie na blaszkę z biszkoptami. Piec ok.40-50min. Na zimne ciasto położyć krem budyniowy. 0,5 l mleka 2 żółtka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 cukier waniliowy Z podanych składników ugotować budyń. Po ostudzeniu urzeć z jedną kostką masła. Na wierzch dać polewe; 1/2 kostki margaryny 3 łyżki kakao 5 łyżek cukru pudru 5 łyzek śmietany /dałam 18%/ Wszysko zagotować. 3 łyżeczki gorącej wody + 1 płaska łyżeczka żelatyny dokładnie wymieszać i dodać do reszty.Ostudzić i wylać na krem [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
SZEROKIE USTA
Top
Bottom