Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
'szmaty w pomidorach' *
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ela-c" data-source="post: 220844" data-attributes="member: 561"><p>Przepis ten dostałam od mojej koleżanki Joli, która też go dostała od swojej koleżanki.....</p><p>Pyszne!!!!!!!!</p><p></p><p>skladniki: baklażan, czosnek, oliwa, pomidory, ocet balsamiczny, sol, pieprz, suszona bazylia, sproszkowana papryka slodka</p><p></p><p>baklazana pokroic w plastry ok 5 milimetrow, mocno nasolic i odstawic na ok. 4 h lub nawet wiecej.</p><p>nastepnie odlac sok i dobrze wyplukac plastry, odcisnac wode i podsuszyc na papierowych recznikach</p><p>podsmazyc na oliwie na zlocisto-brazowy kolor i przelozyc do naczynia.</p><p></p><p>sos: pomidory obrac ze skorki i pokroic w kostke, dodac czosnek i bazylię tez podsmazyc na czystej patelni na swiezej oliwie</p><p></p><p>marynata: do oliwy dodac rozgnieciony czosnek i ocet balsamiczny i troche papryki,</p><p></p><p>baklazany przekladac sosem i marynata. Na koniec zalac wszystko sosem i odstawic na dobe, aby skladniki przeszly swoim smakiem.</p><p></p><p>Zrobic grzanki z chleba (kromki), nakładac na to bakłażany z sosem (zimne, nie podgrzane).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ela-c, post: 220844, member: 561"] Przepis ten dostałam od mojej koleżanki Joli, która też go dostała od swojej koleżanki..... Pyszne!!!!!!!! skladniki: baklażan, czosnek, oliwa, pomidory, ocet balsamiczny, sol, pieprz, suszona bazylia, sproszkowana papryka slodka baklazana pokroic w plastry ok 5 milimetrow, mocno nasolic i odstawic na ok. 4 h lub nawet wiecej. nastepnie odlac sok i dobrze wyplukac plastry, odcisnac wode i podsuszyc na papierowych recznikach podsmazyc na oliwie na zlocisto-brazowy kolor i przelozyc do naczynia. sos: pomidory obrac ze skorki i pokroic w kostke, dodac czosnek i bazylię tez podsmazyc na czystej patelni na swiezej oliwie marynata: do oliwy dodac rozgnieciony czosnek i ocet balsamiczny i troche papryki, baklazany przekladac sosem i marynata. Na koniec zalac wszystko sosem i odstawic na dobe, aby skladniki przeszly swoim smakiem. Zrobic grzanki z chleba (kromki), nakładac na to bakłażany z sosem (zimne, nie podgrzane). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
'szmaty w pomidorach' *
Top
Bottom