Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Sznycel ministerski*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1108189" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px">Sznycel ministerski</span></p><p></p><p>[ATTACH=full]62356[/ATTACH]</p><p>500 g mielonego mięsa</p><p>2 jajka</p><p>1 cebula</p><p>3 ząbki czosnku</p><p>2 łyżki bułki tartej</p><p>pietruszka</p><p>5 kromek chleba tostowego</p><p>sól, pieprz i papryka</p><p></p><p>1.Cebulę kroimy w drobną kostkę i delikatnie podsmażamy (tak tylko by zmiękła)</p><p>2.Mięso mielone, jajka, posiekany czosnek,podsmażoną cebulę, bułkę tartą, posiekaną piertuszkę, sól, pieprz i paprykę mieszamy na jednolitą masę.</p><p>3.Kromki chleba kroimy w cieniutkie paseczki.</p><p>4.Ma namoczonej wodą stolnicy formujemy przy pomocy noża nasze kotlety w kształcie prostokąta. Obkładamy w dołu i góry pokrojonym chlebem i przyciskamy.</p><p>5.Smażymy na głąbokim oleju, raczej nie na gorącym z obydwu stron.</p><p></p><p>Ps. Klasycznie dodaje się mielonej cielęciny</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1108189, member: 140"] [SIZE=14]Sznycel ministerski[/SIZE] [ATTACH=full]62356[/ATTACH] 500 g mielonego mięsa 2 jajka 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki bułki tartej pietruszka 5 kromek chleba tostowego sól, pieprz i papryka 1.Cebulę kroimy w drobną kostkę i delikatnie podsmażamy (tak tylko by zmiękła) 2.Mięso mielone, jajka, posiekany czosnek,podsmażoną cebulę, bułkę tartą, posiekaną piertuszkę, sól, pieprz i paprykę mieszamy na jednolitą masę. 3.Kromki chleba kroimy w cieniutkie paseczki. 4.Ma namoczonej wodą stolnicy formujemy przy pomocy noża nasze kotlety w kształcie prostokąta. Obkładamy w dołu i góry pokrojonym chlebem i przyciskamy. 5.Smażymy na głąbokim oleju, raczej nie na gorącym z obydwu stron. Ps. Klasycznie dodaje się mielonej cielęciny [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Sznycel ministerski*
Top
Bottom