- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Sznycel z kurczaka lub indyka w majonezowej panierce
4 sznycle z kurczaka
3 łyżki majonezu
po 1/2 łyżeczki soli, pieprzu i mielonej paryki
odbowiednia ilość bułki tartej
olej
Potrawa stara jak ten świat (Mieszki I już ją jadł), jedyną nowością jest że zamiast jajek dodajemy majonez. Efekt jest druzgocący
1.Majonez z przyprawami mieszamy, dodajemy sznycle, dokładnie mieszamy i pozostawiamy na 15 minut.
2.Sznyle panierujemy w bułce tartej i smażymy w oleju na złoty kolor. Po usmażeniu sznycle obowiązkowo odsączamy w bibułce.

4 sznycle z kurczaka
3 łyżki majonezu
po 1/2 łyżeczki soli, pieprzu i mielonej paryki
odbowiednia ilość bułki tartej
olej
Potrawa stara jak ten świat (Mieszki I już ją jadł), jedyną nowością jest że zamiast jajek dodajemy majonez. Efekt jest druzgocący
1.Majonez z przyprawami mieszamy, dodajemy sznycle, dokładnie mieszamy i pozostawiamy na 15 minut.
2.Sznyle panierujemy w bułce tartej i smażymy w oleju na złoty kolor. Po usmażeniu sznycle obowiązkowo odsączamy w bibułce.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: