Sznycel z kurczaka lub indyka w majonezowej panierce*

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Sznycel z kurczaka lub indyka w majonezowej panierce
Sznycel_z_majonezem.JPG

4 sznycle z kurczaka
3 łyżki majonezu
po 1/2 łyżeczki soli, pieprzu i mielonej paryki
odbowiednia ilość bułki tartej
olej

Potrawa stara jak ten świat (Mieszki I już ją jadł), jedyną nowością jest że zamiast jajek dodajemy majonez. Efekt jest druzgocący
1.Majonez z przyprawami mieszamy, dodajemy sznycle, dokładnie mieszamy i pozostawiamy na 15 minut.
2.Sznyle panierujemy w bułce tartej i smażymy w oleju na złoty kolor. Po usmażeniu sznycle obowiązkowo odsączamy w bibułce.
 

Załączniki

  • Sznycel_z_majonezem.JPG
    Sznycel_z_majonezem.JPG
    214.1 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Skoro efekt jest druzgocący, i skoro jadał to Mieszko, to obiecuję niedługo wypróbować
icon_smile.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Spróbowane. Faktycznie, efekt jest inny, niż przy tradycyjnej panierce. Smaczne. Czasem bedziemy robić, w ramach odmiany
icon_smile.gif



kotletmajo.JPG
 

Załączniki

  • kotletmajo.JPG
    kotletmajo.JPG
    102.5 KB · Wyświetleń: 1
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy