- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Sznycel z kurczaka lub indyka w panierce z płatków migdałowych.
4 Sznycle o grubości ok 5-6 mm
1 jajko
50g mąki
150g płatków migdałów
sól i pieprz
olej do smażenia
1.Sznycle lekko opukujemy dłonią, solimy i pieprzymy.
2.W trzech oddzielnych talerzach przygotowujemy, mąkę, rozbełtane jajko i płatki migdałowe.
3.Sznycle najpierw obtaczamy w mące, następnie mocno w jajku, a na koniec w migdałach.
4.Smażymy na średni rozgrzanej patelni z obu stron przez 4-5 minut.
Ps.Po każdym opanierowanym snyclu myjemy ręce by nie były lepkie.
4 Sznycle o grubości ok 5-6 mm
1 jajko
50g mąki
150g płatków migdałów
sól i pieprz
olej do smażenia
1.Sznycle lekko opukujemy dłonią, solimy i pieprzymy.
2.W trzech oddzielnych talerzach przygotowujemy, mąkę, rozbełtane jajko i płatki migdałowe.
3.Sznycle najpierw obtaczamy w mące, następnie mocno w jajku, a na koniec w migdałach.
4.Smażymy na średni rozgrzanej patelni z obu stron przez 4-5 minut.

Ps.Po każdym opanierowanym snyclu myjemy ręce by nie były lepkie.



Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: