Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Sznycelki z kalarepki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1625081" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Sznycelki z kalarepki</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]96476[/ATTACH]</p><p></p><p>2 kalarepy</p><p>Sól i pieprz</p><p>2 jajka</p><p>2 łyżki mleka</p><p>150 g mąki</p><p>300 g bułki tartej</p><p>Olej do smażenia</p><p></p><p>1. Kalarepę obieramy i kroimy w 7 mm plasterki. Gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedzamy i zalewamy zimną wodą. </p><p>2. Jajka mieszamy z mlekiem ,solą i pieprzem. </p><p>3. Kalarepę obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju nie za gorącym przez 5 minut z obydwu stron.</p><p>4. Podajemy z sałatą.</p><p></p><p>Ps 1. Po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniuk.</p><p>Ps 2. Do panierki wskazany jest dodać sezam</p><p>Ps 3. Zamiast kalarepy można użyć buraka lub selera</p><p>Ps 4. Przepis pochodzi z Chefkoch. Składnik na dwie osoby, a każda porcja zawiera 642 kacl.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1625081, member: 140"] [SIZE=14][B]Sznycelki z kalarepki[/B][/SIZE] [ATTACH=full]96476[/ATTACH] 2 kalarepy Sól i pieprz 2 jajka 2 łyżki mleka 150 g mąki 300 g bułki tartej Olej do smażenia 1. Kalarepę obieramy i kroimy w 7 mm plasterki. Gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedzamy i zalewamy zimną wodą. 2. Jajka mieszamy z mlekiem ,solą i pieprzem. 3. Kalarepę obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju nie za gorącym przez 5 minut z obydwu stron. 4. Podajemy z sałatą. Ps 1. Po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniuk. Ps 2. Do panierki wskazany jest dodać sezam Ps 3. Zamiast kalarepy można użyć buraka lub selera Ps 4. Przepis pochodzi z Chefkoch. Składnik na dwie osoby, a każda porcja zawiera 642 kacl. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Sznycelki z kalarepki
Top
Bottom