- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Sznycle nadziewane i zapiekane w cieście naleśnikowym.
1.kg piersi kurczaka
3 obrane pomidory i pokrojone w plastry.
200 g gotowanej szynki w plastrach
100 g żółtego sera w plastrach.
4 łyżki mąki
4 jajka
Sól i pieprz
Tłuszcz do smażenia
1. Filet za pomocą folii obtłukujemy na cienkie sznycelki. Pieprzymy i solimy.
2. Na pierwszą połowę sznycla układamy szynkę, ser i plasterek pomidory. Zakrywamy drugą częścią mięsa. W miarę przyciskamy do siebie.
3. Mąkę mieszamy z jajkami. Solimy i pieprzymy.
4. Sznycelki zanurzamy w masie jajecznej i smażymy na średnio nagrzanej patelni przez 5 minut z obydwu stron.
Ps Przepis pochodzi z https://www.youtube.com/watch?v=GZ-D4CYkR6M

1.kg piersi kurczaka
3 obrane pomidory i pokrojone w plastry.
200 g gotowanej szynki w plastrach
100 g żółtego sera w plastrach.
4 łyżki mąki
4 jajka
Sól i pieprz
Tłuszcz do smażenia
1. Filet za pomocą folii obtłukujemy na cienkie sznycelki. Pieprzymy i solimy.
2. Na pierwszą połowę sznycla układamy szynkę, ser i plasterek pomidory. Zakrywamy drugą częścią mięsa. W miarę przyciskamy do siebie.
3. Mąkę mieszamy z jajkami. Solimy i pieprzymy.
4. Sznycelki zanurzamy w masie jajecznej i smażymy na średnio nagrzanej patelni przez 5 minut z obydwu stron.
Ps Przepis pochodzi z https://www.youtube.com/watch?v=GZ-D4CYkR6M