- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
lubie "sznycle" wege, do tego jakis fajny sos, salatka lub cos. no coz jakies tam kiedys robilam i nigdy nie bylam zadowolona z efektu, bo suche, bo twarde, bo zle sie formowaly w rekach, bo sie rozwalaly na patelni, bo wypijaly caly olej z patelni......
zaniechalam robienia bo po co? zeby sie denerwowac?
natknelam sie na niemieckiej stronie chefkoch na przepis grety, dzis zrobilam i jestem zachwycona!!! proste w wykonaniu, super sie formuje, sa soczyste, miekkie, na wierzchu chrupkie, smakuja wybornie, nie rozwalaja sie prze smazeniu, nie pija oleju
dlatego dziele sie przepisem:
100g platkow owsianych grubych
35g platkow kukurydzianych bez cukru
200g serka bialego ziarnistego tzw. cottage chease, huettenkaese
3 jajka
1 cebula w kosteczke
czaber, pietruszka(swieze lub suszone) ja mialam suszone
sol
pieprz(w oryg. paryski pieprz-to jakas mieszanka, ja nie mialam)
wszystko wymieszac rekami i zostawic pod przykryciem na godzine
potem uformowac placuszki-sznycle i smazyc na oleju
smacznego!
zaniechalam robienia bo po co? zeby sie denerwowac?
natknelam sie na niemieckiej stronie chefkoch na przepis grety, dzis zrobilam i jestem zachwycona!!! proste w wykonaniu, super sie formuje, sa soczyste, miekkie, na wierzchu chrupkie, smakuja wybornie, nie rozwalaja sie prze smazeniu, nie pija oleju
dlatego dziele sie przepisem:
100g platkow owsianych grubych
35g platkow kukurydzianych bez cukru
200g serka bialego ziarnistego tzw. cottage chease, huettenkaese
3 jajka
1 cebula w kosteczke
czaber, pietruszka(swieze lub suszone) ja mialam suszone
sol
pieprz(w oryg. paryski pieprz-to jakas mieszanka, ja nie mialam)
wszystko wymieszac rekami i zostawic pod przykryciem na godzine
potem uformowac placuszki-sznycle i smazyc na oleju
smacznego!